Hlavní obsah

Za předčasnou radost přišel trest, cyklistka skončila v slzách: Cítím se jak idiotský sendvič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sport znovu ukázal svou krásu i krutost, že není konec, dokud opravdu není konec. Doplatila na to nizozemská cyklistka Lorena Wiebesová, která se pár metrů před cílem ardenské klasiky Amstel Gold Race už radovala z vítězství, jenže na poslední chvíli se před ní vyšvihla krajanka a cyklistická legenda Marianne Vosová.

Foto: Profimedia.cz

Lorena Wiebesová na archivním snímku

Článek

Ženskou edici slavné klasiky na belgické půdě po 46 kilometrech narušil incident, při kterém byl policista na motorce sražen autem a musel být transportován do nemocnice. Závod byl přerušen a výrazně zkrácen, cyklistky poté objely jen tři závěrečné okruhy a v hromadném finiši se o vítězství porvala 19členná skupina jezdkyň.

Wiebesová se protáhla podél levé bariéry a jela si pro jedno z největších vítězstvích své kariéry. Pětadvacetiletá Nizozemka už se viděla v cíli a slavnostně zvedla ruce nad hlavu. Radovala se však příliš brzy.

Druhá v pořadí Marianne Vosová totiž na cílové čáře skvěle kopla kolo dopředu a jednoznačně se dostala před svou krajanku, kterou televizní kamery ve finiši poté našly v celkem pochopitelných slzách.

V příspěvku na svém instagramovém profilu o pár hodin později už pak Wiebesová vzala situaci trochu s nadhledem. „Jak se cítím: jako idiotský sendvič,“ napsala s ironickým smajlíkem a narážela na jednu z populárních hlášek slavného britského kuchaře Gordona Ramsayho.

„Necítila jsem, že se Marianne blíží. Ztratit výhru na takovém závodě takovým hloupým způsobem je pro mě hodně složité, ale byla to jenom moje chyba. Tři noci z toho budu špatně spát, jsem fakt otrávená,“ uvedla Wiebesová pro web jejího týmu SD Worx-Protime.

Legendární Vosová naopak ve 36 letech přidala do sbírky další cenný triumf. „Pro Lorenu je to škoda, ale já jsem za tohle vítězství šťastná. Byly jsme ve finiši trochu zavřené na levé straně a už jsem si myslela, že se dopředu nepropracujeme, ale Lorena našla místečko. Ale slavila příliš brzy, cítila jsem, že mám víc rychlosti a že se před ni ještě můžu dostat,“ líčila trojnásobná mistryně světa ze silnice a osminásobná z cyklokrosu.

Reklama

Související témata: