Hlavní obsah

Začíná slavný závod Cape Epic! Na startu i český olympijský šampion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělním prologem odstartuje 20. ročník Cape Epic, nejtěžší etapový závod horských kol na světě. V Jihoafrické republice nechybí ani česká dvojice tvořená legendárním Jaroslavem Kulhavým a Filipem Adelem. Sport.cz se pro tento slavný závod spojil s jejich týmem Superior, a tak vám na našem webu budeme nabízet exkluzivní obsah přímo z místa dění.

Bikeři Jaroslav Kulhavý a Filip Adel se připravují na Cape EpicVideo: Superior

 
Článek

Ačkoliv je olympijskému šampionovi z Londýna už 39 let a vrací se ze sportovního důchodu, při své šesté účasti se ambic nevzdává. „Určitě bychom chtěli zabojovat o vítězství v některé z etap a desítka v celkovém pořadí by pro nás byl povedený výsledek,“ prozradil trojnásobný vítěz celkového pořadí Cape Epic.

České duo odlétlo do Jihoafrické republiky už 7. března, aby mělo dost času na aklimatizaci. „Celkem se těším. Vždyť jde o takovou bikovou Tour de France, ultimátní závod, který prověří každého jezdce. Není to o hodince makání, ale člověk tam musí být koncentrovaný osm dní v neskutečně těžkých podmínkách,“ přiblížil Kulhavý.

Na cyklisty během osmi etap čeká celkem 613 kilometrů s téměř 17 tisíci výškovými metry. „Musíte být fyzicky, psychicky i technicky připraveni. Je to hrozně nevyzpytatelné, třeba počasím, protože je tam úplně jiné klima než v Evropě,“ upozornil rodák z Ústí nad Orlicí.

O formě a rozložení sil napoví už nedělní prolog, který měří 26 kilometrů. Vedle Kulhavého s Adelem jedou v eltiní kategorii i dva další české páry, konkrétně Martin Stošek s Petrem Vakočem a nováčci Lubomír Petruš s Karlem Hníkem.

Na startu nebude chybět ani další legenda horských kol Švýcar Nino Schurter, který opanoval olympijské hry čtyři roky po Kulhavém v brazilském Riu a má na kontě deset titulů mistra světa z cross counry.

Reklama