Hlavní obsah

Zastavte válku! Ač v Africe, Češi jedou i pro Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Časem neoslnili, ale dresy ano! Česká dvojice Kristian Hynek-Matouš Ulman startující na Cape Epic, etapovém závodě dvojic v Jihoafrické republice, dojela při nedělním prologu dvanáctá se ztrátou tři a půl minuty za vítěznou dvojicí Matt Beers (JAR) a Christoph Blevins (USA). Byť se dvojice startující za cyklistický tým Černošice rules zapsala mezi poražené, oblečením poutala velkou pozornost.

Foto: facebook Kristiana Hynka

Dres Kristiana Hynka a Matouše Ulmana při závodě Cape Epic ve speciálních dresech vyzývajících k ukončení války na Ukrajině.

Článek

Kristian Hynek je manažerem týmu Canyon Northwave, jehož jedničky Martin Stošek s Andreasem Seewaldem dojeli třetí. Boss české formace měl původně startoval s Petrem Vakočem, ale ten si při tréninku zlomil klíční kost, a tak jej na poslední chvíli nahradil Matouš Ulman.

„Bydlíme ve stejném městě, trénujeme spolu, jsme soupeři, jsme kamarádi a nyní poprvé závodíme jako tým," uvedl Hynek, jenž místo tradičních barev s parťákem oblékl dresy s nápisem Stopthewar ve všech představitelných jazycích.

Foto: facebook Kristiana Hynka

Dres Kristiana Hynka a Matouše Ulmana při závodě Cape Epic ve speciálních dresech vyzývajících k ukončení války na Ukrajině.

„Vybrali jsme speciální design našich dresů, abychom vyjádřili podporu Ukrajincům. Slova a tvrzení asi příliš nezmění, ale mohou dodávat sílu. Věříme, že je správné neustále připomínat, že na druhé straně naší planety se dějí hrozné věci," vysvětlil Kristian Hynek.

Cape Epic pokračuje v pondělí 1. etapou, vítěz bude korunován v neděli po sedmém dějství.

Reklama

Související témata: