Hlavní obsah

Bad News Eagles ovládli Tipsport CS:GO Praha. Dynamo bere stříbro

Aktualizováno

Trofej pro vítěze, medaile a výhra 500 000 Kč. To je odměna pro Bad News Eagles, kteří ve finále Tipsport CS:GO Praha v neděli na pražském Chodově porazili Dynamo Eclot 2:0 na mapy. Enterprise jsou třetí, Sinners se s turnajem rozloučili na čtvrté příčce.

Foto: PLAYzone

Sestava CS:GO týmu Bad News Eagles

Článek

Všichni před turnajem věděli, kdo je favorit číslo jedna. Všichni věděli, koho budou chtít sesadit. A i tak se to nikomu nepovedlo. Bad News Eagles nenapodobili zaváhání ze skupiny a po SINNERS si poradili i s Dynamem Eclot. Byli to tak právě kosovští, kteří si připsali svůj první offline triumf, pozvedli trofej nad hlavu a naladili se nejlepší možnou formou na EU RMR.

První mapa byla volba Dynama Eclot, pokud tedy nechtěli hrát druhé housle, museli na Infernu zazářit. Podařilo se jim vyhrát pistolky a nenechali se zaskočit ani forcebuy stackem. S plným nákupem ale začali hráči sbírat doublekilly a srovnali stav. DNE se na další jednotlivé body hrozně nadřeli, zatímco hra Bad News Eagles vypadala mnohem ladněji. 8:7 pro kosovský tým ale nebylo nic ztraceného.

Rozdělení prize poolu:
1. místo: 500 000 Kč
2. místo: 225 000 Kč
3. místo: 115 000 Kč
4. místo: 60 000 Kč

Po změně stran šli ale BNE do trháku. Uměli nastolit správné tempo a zaútočit v ideální chvíli. Postupně se tak dostali až do vedení 14:8. V ten správný moment ale Dynamo Eclot zabralo a hráčům vyšel například dobrý retake. Ve 27. kole ale Bad News Eagles obehráli čtyřčlenný stack na A plantu, navázali na něj i následujícím bodem a využitou šanci proměnili ve vedení v sérii skórem 16:12.

Ancient znamenal velkou výzvu. S velkou vervou se jí chopil Martin „Dytor" Handl, který otevřel pistolové kolo a odrazil svůj tým dokonce až do vedení 5:0. Bad News Eagles ale konečně dokázali najít skulinku v obraně DNE a blížili se srovnání. Byl to ale Filip „K1-FiDa" Dvořák, jenž zajistil svému týmu výhru první poloviny. BNE se v početních výhodách často dařilo dostávat do zad, a přesně tak i half skončil.

Vyrovnání a otočení stavu však bohužel přišlo posléze. Dynamo Eclot se nedařilo zaznamenat bodovou šňůru, když získali jeden z bodů pouze s pistolkami, tak soupeř mu to vrátil stejnou mincí. A o pár kol později bylo hotovo.

Třetí místo na Tipsport CS:GO Praha bere tým Enterprise, který 2:1 na mapy porazil Sinners. Enterprise sice na úvodní mapě Mirage na Hříšníky nestačili, Overpass a Inferno už ale byly v jejich režii a odnáší si bronzové medaile. Pro Sinners jde po sérií neúspěchů na domácí půdě o další bolestivou ránu.

Tipsort CS:GO Praha (prize pool 1 000 000)
SINNERS - ENTERPRISE 1:2
Kosovo Bad News Eagles - Dynamo Eclot 2:0

Reklama

Související témata: