Hlavní obsah

Blíží se fantastický transfer pro český esport? Humanoid by mohl přestoupit do Fnatic

Londýn/Praha

Známý český esportový hráč Marek „Humanoid“ Brázda by mohl změnit angažmá. Po dvouletém působení u evropské organizace MAD Lions se v souvislosti s jednadvacetiletým mid lanerem hovoří o přesunu do britského týmu Fnatic. MAD Lions s Brázdou a dalším českým hráčem Matyášem "Carzzy" Orságem na letošním světovém šampionátu v League of Legends (Worlds) obsadili 5.-8. pozici, jsou také mistry Evropy.

Foto: @MADLions_LoLES, Twitter

Organizace MAD Lions přebírá titul pro mistra Evropy, raduje se také česká dvojice Marek „Humanoid“ Brázda a Matyáš „Carzzy“ Orság. Ilustrační foto

Článek

Se zprávou o zájmu ze strany Fnatic přišel jako první server Esportmaniacos, který měl v minulosti ohledně přestupů většinou velmi přesné informace. Humanoid by měl na soupisce Fnatic nahradit Belgičana Yasina „Nisqy" Dincera.

Podle zdrojů blízkých Fnatic se uvažuje o Brázdovi už jako o posile pro příští sezonu. Český evropský šampion by se tak přesunul do jedné z nejslavnějších světových organizací.

Fnatic patří napříč esporty k absolutní špičce. Londýnská organizace v roce 2021 vydělala 16 milionů dolarů (asi 350 milionů korun), což ji ve výdělcích řadí na 4. místo na světě.

Pro českou scénu League of Legends by to byla skvělá vizitka. Zpráva o možném fantastickém přestupu přišla jen dva dny před tím, než odstartuje LoL fáze letošního Mistrovství ČR v počítačových hrách. Živé přenosy z českého šampionátu můžete sledovat prostřednictvím Twitch kanálu Playzone.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články