Hlavní obsah

Češi zvládli federální derby a na ME v CS:GO vybojovali play off

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český reprezentační výběr vstoupil ve čtvrtek v rumunské Oradee vítězně do evropského šampionátu v CS:GO. Michal „leckr“ Kadlíček a spol. porazili v utkání skupiny C nejprve Španělsko 16:14 a následně si v dramatickém souboji o postup poradili 19:17 se Slovenskem. V pátečním čtvrtfinále tak narazí na Švédsko.

Foto: Sport.cz

Český reprezenant Michal "leckr" Kadlíček.

Článek

Češi si úvodní výhrou nad Španělskem zajistili horní část pavouka, a se Slováky si tak zahráli o přímý postup do play off.

Národní tým byl po většinu utkání se východními sousedy lepší a na mapě Mirage si vypracoval několikabodový náskok. V závěru duelu o něj ale přišel a utkáni dospělo až do dramatického prodloužení.

V něm se blýskli hlavně Dominik „blogg1s" Janita a Josef „MoriiSko" Maurenc, a Češi tak po vítězství 19:17 ovládli skupinu C. Čtvrtfinálový souboj je čeká v pátek od 17:00. Soupeřem jim bude reprezentační výběr Švédska.

Mistrovství Evropy je na programu mezi 6. a 10. červencem. Ve hře je celkový prize pool ve výši 25 000 dolarů a titul evropských šampionů.

Český tým je složen z hráčů eSuby a Entropiq Prague. Výběr manažera Štěpána Macha se musí obejít bez největších hvězd domácí scény z týmů Sinners a Dynamo Eclot.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.