Hlavní obsah

Čínská esportová organizace Edward založila vlastní zdravotnické centrum

Číňané berou esportové odvětví velmi vážně. Důkazem může být i nedávné ohlášení týmu Edward Gaming ze Šanghaje. Klub ze světové špičky ve hře League of Legends založil vlastní zdravotnické centrum pro své hráče. Lékaři se chtějí zaměřit na to, aby členové Edwardu byli v nejlepší možné psychické i fyzické formě.

Foto: Sport.cz

Edward Gaming patří mezi světovou špičku ve hře League of Legends, teď se chce zaměřit na zdraví vlastních hráčů.

Článek

Šanghajský esportový tým Edward (EDG) nedávno oznámil, že založil zdravotní středisko, které budou využívat výhradně hráči jejich organizace.

Podle oficiální zprávy se jeden z nejlepších světových klubů ve hře League of Legends chce zaměřit na čtyři základní aspekty zdraví hráčů. Lékaři budou dbát na to, aby se playeři zdravě stravovali a udržovali se v dobré fyzické kondici.

Další důležitou funkcí zdravotního centra má být regenerace po případném zranění, a především prevence proti duševním chorobám.

Foto: Sport.cz

Jeden z hráčů čínské organizace Edward Gaming

Edward začal s lékaři spolupracovat už v roce 2018. S rychlým rozvojem esportů napříč světem se ale organizace rozhodla rozpočet na toto odvětví ještě navýšit.

Tým oznámil novinu jen několik dní poté, kdy profesionální kariéru ukončil jeden z nejznámějších čínských hráčů LoL Ťien „Uzi" C'-chao. Ten svůj odchod zdůvodnil přetrvávajícími zdravotními problémy.

Situace tehdy napříč internetem vyvolala bouřlivou diskusi týkající se zdravotní stránky kompetitivního hrání her.

Reklama