Hlavní obsah

CS:GO má staronovou světovou jedničku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární herní titul Counter-Strike: Global Offensive má staronové lídry světového žebříčku. Stali se jimi hráči mezinárodní esportové organizace se sídlem v USA FaZe Clan, kteří v čele vystřídali ukrajinský Natus Vincere.

Foto: hltv.org

Hráči organizace FaZe Clan Russel „Twistzz“ van Dulken (vlevo) a Robin „ropz“ Kool se radují z postupu na IEM Katovice. Archivní foto

Článek

FaZe se na první místo žebříčku podle portálu HLTV vrátili poprvé od srpna 2018, tehdy je z CS:GO trůnu sesadila organizace Astralis.

Plejeři FaZe si první místo vystříleli famózním vstupem do ročníku, když dokázali vyhrát nejprve únorové IEM Katovice a následně ovládli Ligu mistrů CS:GO v podobě ESL Pro League season 15.

FaZe v čele žebříčku střídají ukrajinské NAVI, kteří byli v loňské sezoně takřka neporazitelní, ovládli několik S-Tier turnajů i nejslavnější Major. Hvězdný Oleksandr „s1imple" Kostyliev a spol. se ale potýkají s poklesem formy a v roce 2022 na výraznější triumf i nadále čekají.

Po devíti měsících strávěných jako nejlepší celek světa je tak logicky střídá prozatím nejlepší tým aktuální sezony FaZe. Ten pro probíhající ročník přivedl do soupisky hvězdného Robina „ropz" Koola a ukázalo se, že to byl skvělý krok.

Dvaadvacetiletý Estonec se prezentuje vynikajícími výkony, které vyústily až k ocenění pro nejužitečnějšího hráče celého ESL Pro League.

Nejlepší světové týmy v čele s FaZe se už pomalu chystají na nejsledovanější svátek CS:GO. Slavný Major v květnu zavítá do belgických Antverp. Vítěz podniku může FaZe na pozici jedničky vystřídat.

Na akci by se také mohli představit čeští zástupci. V závěrečné fázi kvalifikace, která se odehraje v druhé polovině dubna v Bukurešti, budou o premiérový postup na Major usilovat plejeři liberecké organizace Sinners.

Ve hře je také česká organizace Entropiq se svou rusko-kazašskou sestavou, která si Major zahrála loni a zůstala těsně před branami play off.

Reklama

Související témata: