Hlavní obsah

Sinners už znají soupeře pro boje o Major, narazí na Entropiq?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká CS:GO jednička Sinners si minulý týden zajistila účast v LAN kvalifikaci o antverpský Major. Boj o jeden z nejprestižnějších světových podniků čeká Hříšníky v polovině dubna v rumunské Bukurešti. Pořadatel turnaje zveřejnil podobu evropských kvalifikačních skupin a Sinners už vědí, že mohou narazit například na Entropiq, G2, Astralis nebo Gambit.

Foto: @sinnersesports, Facebook

Sebastian „beastik“ Daňo z organizace SINNERS. Archivní foto

Článek

Adam "NEOFRAG" Zouhar a spol. se na bukurešťský turnaj probojovali skrz otevřenou kvalifikaci, kterou dokonce ovládli. Boje o Major pro Sinners začnou skupinovými zápasy formátu Swiss mezi 21. a 24. dubnem.

K postupu na vrcholný turnaj budou muset Hříšníci skončit z 16 týmů nejhůře na osmém místě, což znamená, že z maximálního možného počtu pěti skupinových zápasů potřebují vyhrát minimálně tři.

Dobrou zprávou je, že Sinners postoupili z prvního místa otevřené kvalifikace, tudíž v úvodním duelu by je neměl čekat soupeř z absolutní světové špičky. I tak je ale konkurence obrovská a mezi soupeři Hříšníků je několik účastníků loňského Majoru i druhý a třetí nejlepší tým světového žebříčku.

PGL Major Antwerp 2022: European RMR B
G2 Esports (2. tým světového žebříčku podle HLTV.org)
Gambit Esports (3. tým světového žebříčku podle HLTV.org)
Ninjas In Pyjamas
Entropiq
Copenhagen Flames
Astralis
ENCE
HEET
SINNERS
Team Spirit
AVE
Sprout
Bad News Eagles
Endpoint
Sangal Esports
Anonymo Esports

Pikantním soubojem by byl střet mezi českou jedničkou a ruskou sestavou českého týmu Entropiq, který se v Bukurešti představí jako nasazený tým díky účasti na stockholmském Majoru z loňského roku.

Reklama