Hlavní obsah

Sinners první šanci k postupu na Major nevyužili, v neděli půjde o vše. Entropiq končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtvrtým kolem pokračovala v sobotu bukurešťská kvalifikace na slavný PGL Major Antwerp 2022. Česká organizace Sinners si zatím cestu na světový turnaj v CS:GO nezajistila, když prohrála se světovou sedmičkou Ninjas in Pyjamas 0:2. Hříšníci budou mít šanci ještě v neděli, kdy je čeká souboj s Bad News Eagles. Entropiq prohrál s HEET 0:2 na mapy a je z turnaje venku.

Foto: Instagram @sinnersesports

Český CS:GO hráč organizace Sinners Jindřich „ZEDKO“ Chyba v akci během kvalifikace na PGL Major Antwerp.

Článek

Hříšníci proti švédskému týmu nastoupili na mapě Inferno, a i když většinu utkání dokázali s favoritem zápasu držet krok, koncovka vyšla lépe celku NIP, který dohrával za T stranu a mapu ovládl 16:8.

I ve druhém dějství na Overpassu Sinners vzdorovali statečně, nakonec z toho byla ale porážka v poměru 11:16.

Česká jednička má tak před posledním hracím dnem bilanci dvě výhry a dvě porážky a v neděli si to v zápase o vše rozdá s kosovským celkem Bad News Eagles, 43. týmem světa.

Entropiq je ze hry venku

Český esportový klub Entropiq se svou ruskou sestavou nastoupil v sobotu proti HEET a k udržení naděje na Major potřeboval vyhrát. Černo-zeleným se ale zápas proti belgicko-francouzské oraginizaci nepovedl.

Entropiq prohrál úvodní mapu Nuke 10:16 a následně padl 9:16 na Overpassu. Pražská organizace tak po loňské účasti na slavném turnaji úspěch zopakovat nedokázala.

Evropská kvalifikační skupina B o Major v belgických Antverpách probíhá mezi čtvrtkem a nedělí. Hříšnící i Entropiq na sebe za určitých okolností mohou narazit. Oba celky potřebují k postupu na vrcholný světový turnaj z maximálně pěti možných duelů ovládnout minimálně tři.

Aktualizované zpravodajství z bukurešťské kvalifikace o Major zaměřené na českou účast můžete sledovat na webu Sport.cz. Ostatní výsledky naleznete zde. Evropská skupina A už své postupující zná.

PGL Major Antwerp 2022: European RMR B
Výsledky předchozího dne naleznete zde
4. kolo
Entropiq - HEET 0:2 (10:16, 9:16)
NIP - Sinners 2:0 (16:8, 16:11)

Reklama