Hlavní obsah

Dynamo a eSuba postupují do další fáze PWS #3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-slovenská CS:GO scéna o sobě znovu dává vědět. Hned čtyři české a jeden slovenský celek daly před náročnou kvalifikací na Major přednost mezinárodnímu online turnaji Pinnacle Winter Series #3. Přes regionální Swiss Stage nakonec prošly dva z nich do hlavní části - Dynamo Eclot a eSuba. Podnik s celkovou dotací 84 000 dolarů (přibližně 2 miliony korun) naopak skončil pro Entropiq Prague, Enterprise a Sampi.

Foto: eSuba.eu

Plejer CS:GO z týmu eSuba Dominik "blogg1s" Janita na archivní fotografii.

Článek

Termínová kolize mezi turnajem PWS #3 a otevřenou kvalifikací na belgický Major způsobila, že část české špičky se rozhodla dát přednost prestižnímu A-Tier podniku před snahou zabojovat o pouhé čtyři vstupenky na Major mezi obrovským přetlakem přibližně stovky týmů.

Minimálně ve dvou případech se dá mluvit o správném rozhodnutí. na PWS #3 se ve skvělé formě zatím předvádí plejeři Dynama, kteří do hlavní fáze postupují ze 3. místa s bilancí třech výher a jedné porážky (s juniorkou Astralis).

Hráči Dynama ve čtvrtém kole porazili eSubu a oplatili jim tak porážku z loňského boje o třetí místo na MČR. Modrá krev musela do pátého rozhodujícího zápasu, ve kterém Dominik „blogg1s" Janita a spol. udolali francouzsko-dánský Ambush Esport.

Turnaj už naopak skončil pro Sampi s bilancí jedna výhra a tři prohry a také pro Entropiq Prague, který prohrál všechny tři úvodní duely.

V hlavní fázi turnaje čeká na česko-slovenskou trojici postupujících několik zvučných týmů ze světové TOP50 - Apex, Endpoint, Eternal Fire nebo forZe. I další část turnaje se hraje Swiss systémem, do play off zamíří polovina z 16 týmů.

Reklama