Hlavní obsah

Sinners zvládli otevřenou kvalifikaci a zahrají si o postup na Major

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastický výkon. Česká jednička v CS:GO Sinners ovládla v pořadí druhou otevřenou kvalifikaci o postup do bojů na antverpský Major. Hříšníci o účast na nejprestižnějším světovém turnaji svedou boje na začátku května v Bukurešti. Kvalifikačního turnaje se účastnily i další české celky, na první čtyři místa zaručující postup ale nedosáhly.

Foto: @neofragcs

Adam "NEOFRAG" Zouhar ze Sinners.

Článek

Když Sinners v prvním kvalifikačním turnaji vypadli s poměrně nezvučným soupeřem už ve třetím kole, ve fanoušcích to vyvolalo spoustu otázek. Česká jednička se z nepříjemného neúspěchu ale oklepala rychle.

Hříšníci úvodními koly v pořadí druhé kvalifikace postupovali zcela suverénně a když v osmifinále narazili na rakouský No Limit Gaming, byla z toho výhra 16:12. Tím se Sinners dostali do kýženého přímého zápasu o postup do Bukurešti.

Rozhodující duel se hrál na dvě vítězné mapy. Hříšníci proti portugalským For The Win Esports zvítězili 2:0 (16:12 a 16:9) a mohli oslavit postup mezi 32 nejlepších týmů Evropy.

V závěrečných dvou duelech Sinners porazili ještě Bad News Eagle a Team Spirit a celý podnik dokonce ovládli, což jim do závěrečného kvalifikačního turnaje v Rumunsku zajistilo lepší nasazení do úvodních duelů.

Boj o vytoužený Major čeká českou jedničku na začátku dubna a šance na postup není vůbec malá. Z 32 týmů si místenku na vrcholný Major v Belgii vystřílí hned polovina.

V pořadí druhé kvalifikaci startovaly také týmy Enterprise a Cryptova, neprošly ale úvodními koly a vypadly. Kvalifikační cyklus pokračuje ještě dvěma turnaji, ve kterých se rozdá zbylých osm místenek.

Reklama