Hlavní obsah

Hvězda formule 1 Norris zakládá vlastní tým a vstupuje do světa esportu

Praha

Hvězdný pilot formule 1 Lando Norris oznámil, že založil vlastní esportovou organizaci s názvem Quadrant. Dvacetiletý jezdec stáje McLaren získal ve světě virtuálního kompetitivního závodění velkou pozornost začátkem letošního roku, když se účastnil virtuálních podniků šampionátu F1 pořádaných federací FIA.

Foto: Handout, Reuters

Pilot formule 1 Lando Norris založil vlastní esportový tým.

Článek

Norris má v plánu do svého týmu přilákat několik slavných streamerů napříč několika herními tituly. „Quadrant je něco, co jsem chtěl udělat už delší dobu," řekl pro britskou BBC talentovaný pilot.

„Koronavirus ale všechno urychlil, protože když jsem byl doma a nezávodilo se, měl jsem na streamování mnohem víc času a mnohem víc jsem se zapojoval do esportového světa," dodal Norris.

Britský závodník se tak připojuje ke svému kolegovi Romainu Grosjeanovi, který vlastní esportový tým založil už v dubnu. Francouzův tým se ale zaměřuje výhradně na online závodění. To Norris chce založit jednotlivé sekce napříč několika esporty.

Rodák z Bristolu se během první vlny koronavirové pandemie stal velmi populárním streamerem na platformě Twitch. Na známém webu ho nyní sleduje něco přes půl milionu fanoušků.

Reklama

Související témata: