Hlavní obsah

Jankto zaplatil za posilu rekordní sumu. Jakou částkou získal hráče Křetínského týmu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakub Jankto pokračuje ve svém snažení na poli esportů. A že k této branži přistupuje se vší vážností, potvrzují i částky, které neváhá zaplatit za posily do svého týmu. Začátkem května vytvořil dokonce tuzemský přestupový rekord, když za Matúše Šimka zaplatil přes milion korun, aby jej získal z Enterprise vlastněné Danielem Křetínským, majitelem fotbalové Sparty. „Je to mezi milionem až milionem a půl,“ upřesňuje 26letý fotbalista a podnikatel v pořadu Premier Class na Sport.cz.

Jankto zaplatil přes milion za hráče počítačové hry, přetáhl ho z týmu Křetínského.Video: Sport.cz

 
Článek

„Opravdu stojíme za Matysem. Je to pro nás velká věc, ten esport roste strašně moc..." vysvětluje Jankto svou investici do 20letého slovenského hráče počítačové hry Counter Strike: Global Offensive. „Myslím, že i byznysově je to dobře uchopitelné a furt to roste," dodává.

Ve studiu Sport.cz také vysvětluje, jak probíhá vyjednávání o přestupu v odvětví esportů. „S panem Křetínským jsem si nevolal, tam to řešili jiní lidé a třeba i ode mě to řešili jiní lidé.

PREMIER CLASS s Jakubem Janktem.Video: Sport.cz

Já třeba dostanu nějaké slovo, ale také mám lidi, kteří řeší přestupy," prozrazuje křídelník španělského Getafe a české reprezentace.

V pasáži z Premier Class se také dozvíte, jak probíhá výběr posil pro esportový tým.

Reklama

Související témata: