Hlavní obsah

Sinners chybí jedna výhra k postupu na Major! Entropiq padl

Aktualizováno

To byla jízda! Česká jednička v CS:GO Sinners v pátek zářila ve třetím kole bukurešťské kvalifikace o postup na slavný PGL Major Antwerp 2022. Sinners deklasovali Team Spirit a od postupu na nejslavnější turnaj je dělí jediná výhra. Entropiq se svou ruskou sestavou ve třetím kole prohrál s Anonymo. Oba celky pokračují v sobotu.

Foto: Instagram @sinnersesports

Český plejer Max „SHOCK“ Kvapil v úvodním utkání kvalifikace na PGL Major Antwerp 2022.

Článek

Hříšníci na úvod turnaje porazili HEET a následně nestačili na Copenhagen Flames. Soupeřem Frosyho a spol. pro třetí kolo byl Team Spirit. Sinners na mapě Nuke předvedli bezchybný výkon a duel proti ruském celku vyhráli 16:6.

Česká jednička využila toho, že začínala za výhodnější CT stranu a první polovinu utkání ovládla jasně 12:3. Ve zbytku duelu si pak pohodlně dokráčela pro druhé vítězství na turnaji.

Hříšníci potřebují ze zbývajících maximálně dvou možných duelů vyhrát alespoň jednou a stanou se prvním českým týmem v historii, který se na slavný Major kvalifikuje.

Entropiqu se cesta komplikuje

Entropiq byl v utkání s Anonymo mírným favoritem, jenže papírové předpoklady Vladislav „Krad" Kravčenko a spol. potvrdit nedokázali. S polskou organizací prohráli ve velmi dramatickém zápase 14:16 na mapě Ancient.

Pro černo-zelené je to obrovská komplikace. Entropiq mají nyní nůž na krku a od vyřazení  je dělí jediná prohra. K postupu na Major, na kterém minule nechyběli, potřebují dvakrát vyhrát v zápasech BO3.

Evropská kvalifikační skupina B o Major v belgických Antverpách probíhá mezi čtvrtkem a nedělí. Hříšnící i Entropiq na sebe za určitých okolností mohou narazit. Oba celky potřebují k postupu na vrcholný světový turnaj z maximálně pěti možných duelů ovládnout minimálně tři.

Aktualizované zpravodajství z bukurešťské kvalifikace o Major zaměřené na českou účast můžete sledovat na webu Sport.cz. Ostatní výsledky naleznete zde. Evropská skupina A už své postupující zná.

PGL Major Antwerp 2022: European RMR B
Výsledky úvodního dne naleznete zde
3. kolo
Anonymo - Entropiq 16:14
Sinners - Spirit 16:6

Reklama