Hlavní obsah

MČR v CS:GO se stěhuje. Proběhne v největším výstavním pavilonu ve střední Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční herní veletrh MČR EXPO a nejprestižnější český esportový turnaj, Tipsport MČR CS:GO, se stěhují. Fanoušci však nemusejí zoufat, naopak. Šampionát opět proběhne tradičně v rámci festivalu Life!, ovšem ve větších prostorách. Vůbec poprvé se finále uskuteční v pavilonu P. Ten je nejnovější výstavní halou v areálu Brněnského výstaviště. Zároveň se jedná o největší výstavní pavilon ve střední Evropě.

Foto: Playzone.cz

Tipsport MČR v CS:GO 2022

Článek

Herní veletrh a esportové turnaje MČR organizované agenturou PLAYzone probíhají v Brně už od roku 2015. Poprvé se ale celá akce uskuteční v Pavilonu P. Odehraje se zde například finále turnaje Tipsport MČR CS:GO, ze kterého si vítězný tým odnese rovný milion korun. K největším favoritům na titul budou patřit pardubické Dynamo Eclot, které v aktuální sezoně vyhrálo oba kvalifikační turnaje, a trojnásobní mistři ČR, liberečtí Sinners.

Zároveň se fanoušci virtuálního fotbalu mohou těšit na první turnaj v aktuálním ročníku hry FIFA (nově pod značkou EA SPORTS FC). Další herní tituly, které se objeví na programu MČR, budou organizátoři postupně odhalovat. Do bohatého doprovodného programu se zapojí i přední čeští influenceři.

Foto: Playzone.cz

Fanoušci vytvořili na loňském domácím šampionátu v CS:GO bouřlivou kulisu.

„Díky přesunu do větší haly můžeme nabídnout návštěvníkům herního veletrhu větší komfort, a zároveň připravit MČR na další rozšiřování. Aktuálně počítáme s tím, že zaplníme dvě třetiny plochy haly, i tak ale bude letošní rozloha rekordní. Věřím, že se v listopadu potkáme v Brně v hojném počtu. Velmi mě těší, že díky novým i věrným fanouškům se nám daří naplňovat dlouhodobý cíl: rozvíjet nejlepší herní festival v Česku a na Slovensku," říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.

V roce 2022 se na Brněnském výstavišti, kde se finále Tipsport MČR CS:GO odehrávalo, představily více než dvě desítky vystavovatelů. Vůbec poprvé se uskutečnilo speciální vystoupení hvězd, takzvaná halftime show, kterou znají například fanoušci finále Super Bowlu v americkém fotbalu. Pódium ovládly největší hvězdy česko-slovenského hip hopu. Společně vystoupili Rytmus, Majk Spirit, Paulie Garand a Kenny Rough. I letos čekají návštěvníky tři dny nabitého programu, jehož detaily budou organizátoři postupně odhalovat.

Prodej vstupenek bude spuštěn v nejbližších týdnech na stránkách www.mcr.gg.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.