Hlavní obsah

Milionová rozlučka snů s hvězdou. Ukápla mi slza, přiznal Jankto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z víru oslav se přešlo k potvrzení očekávaného velkého přestupu. Dokonce rekordního na české esportové poměry. Organizace Sampi, za níž stojí fotbalista Jakub Jankto, se po víkendovém zisku titulu v CS2 loučila se svojí hvězdou Matúšem „Matysem“ Šimkem. Odchází do slavného britského týmu fnatic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto na archivním snímku.

Článek

Jankto prožíval velký víkend se svými Sampi jen na dálku. Nadšení záložníka Cagliari pro esport je známé, organizace, která si připsala v bitvách u počítačů na brněnském Výstavišti titul, mu patří. Kvůli fotbalovým povinnostem v Itálii ovšem nemohl být přímo u historické chvíle, která je vrcholkem pyramidy představující dlouhé měsíce práce a budování týmu.

Odměnou pro družstvo Sampi při mistrovství ČR byla milionová prémie a pro celou organizaci i rekordní suma za přestup týmového esa do britské organizace, která má na kontě triumfy i v turnajích kategorie Major. Spekuluje se o částce čtyři miliony korun. V této sféře u nás naprosto nevídané…

„Strašně těžko se mi o tom mluví, jednání se táhla. Už před MČR jsme věděli, že se tento přestup (do fnatic) stane a že to pro Matyse je (v Sampi) poslední turnaj,“ nastiňoval Jankto pro playzone.cz podrobnosti odchodu slovenské hvězdy, která v neuvěřitelném dramatu v Brně výrazně pomohla k českému titulu. „Chtěli jsme se rozloučit tou nejlepší možnou cestou a myslím si, že byste nevymysleli lepší scénář pro Matysovu rozlučku,“ rozplýval se Jankto po víkendu.

Přestupovou částku nesdělil. „Nebudu zmiňovat konkrétní cifru, ale můžu potvrdit, že jde o rekordní přestupovou částku v českém esportu. Kdyby se každý rok povedl takový přestup, tak by to pro Sampi znamenalo, že by byli v plusu. Primárně jsme ale rádi, že něco takového děláme a můžeme rozvíjet hráče pro zahraničí,“ uvedl dále pro playzone.cz Jankto.

Stačil si na dálku z obrazovky všimnout bouřlivé, až fotbalové atmosféry v hale při soubojích jeho týmu, či rivalů ze Sinners nebo Dynama Eclot. Vnímal ostrost bitev na jednotlivých mapách.

„Jsem rád za celý tým, fungoval jako jedna rodina. Po finále mi ukápla slza, Sampi je jako moje dítě,“ pokračoval Jankto pro playzone.cz s vědomím, že ztrátou hvězdy asi bude muset prozatím slevit z velkých esportových plánů, přinejmenším těch mezinárodních. „Jeden cíl bylo vyhrát MČR, druhý dostat se na Major a zkusit tam něco uhrát. Pro nadcházející sezonu můžeme Major určitě vypustit,“ dodal realisticky Jankto.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články