Hlavní obsah

Největší český LoL turnaj v historii. Prague Champs nabídne akci, jaká tu ještě nebyla

Týdny čekání jsou u konce. Největší domácí offline League of Legends turnaj v historii začíná už v sobotu a slibuje podívanou na světové úrovni. Do pražského O2 universa dorazí absolutní špička českého esportu, největší influenceři herního průmyslu, exkluzivní host z Francie a hlavně tisíce fanoušků.

Trofej pro vítěze LoL turnaje Prague Champs

Článek

Hala O2 universum takovou akci ještě nezažila – a stejně tak čeští fanoušci League of Legends. Na obřím 22metrovém pódiu s velkými pohyblivými LED obrazovkami se utkají ti nejlepší z nejlepších. Víc než měsíční kvalifikací, do které se mohl zapojit kdokoliv, nakonec prošly profesionální LoL týmy Dynamo Eclot, Entropiq, eSuba a Sinners. Jejich souboje slibují napínavou akci a vítěz celého turnaje se v neděli ještě utká v showmatchi s francouzským LoL týmem Gamers Origin.

Návštěvníci Prague Champs dostanou možnost potkat se se zástupci všech zúčastněných týmů včetně francouzských hostů. Zároveň se akce zúčastní nejznámější herní influenceři Idyiom, CzechCloud, Charmie, Herdyn a Xnapy.

SOBOTA
12.30 semifinále 1 (BO5): Dynamo Eclot vs. Sinners
17.30 semifinále 2 (BO5): Entropiq vs. eSuba
23.00 konec sobotního programu
NEDĚLE
11.00 finále Prague Champs (BO5): vítězové sobotních semifinále
18.00 showmatch vítězů s Gamers Origin (BO5)
23.00 konec nedělního programu

Jedinečná trofej pro vítěze

Na vítěze celého turnaje čeká vedle největšího podílu z velkorysého prize poolu 200 000 korun taky unikání trofej. Pohár ve tvaru pochodně pro tuto příležitost na míru vytvořil sochař Roman Kvita, který je mimo jiné držitelem ocenění Red Dot Design Award přezdívaného designový Oscar.

Turnajová trofej je vyrobená ze skla a nerezu a svými barvami i tvarem vychází ze symboliky světa League of Legends. Barvy jsou inspirované čtyřmi šampiony (Kai'Sa, Jayce, Taliyah, Ornn), pětice šroubů spojujících jednotlivé skleněné a nerezové pláty je uspořádaná podobně jako hráči na LoL mapě a materiály odkazují na obě strany hry: sílu i zranitelnost šampionů.

„Chtěl jsem vycházet přímo z herního universa LoL, který je hodně komplexní a mnohovrstevnatý. Hledal jsem styčné body, co ze hry by se mělo promítnout do návrhu trofeje, ale zároveň jsem usiloval o to, aby se trofej maximálně odlišovala od ostatních e-sportových cen a opravdu vynikala," říká autor trofeje Roman Kvita a dodává: „Při rešerši a skicování jsem zkoumal barvy a tvary konkrétních postav. Srpovité křivky figur a barvy se nakonec staly hlavní myšlenkou návrhu. Vznikl tak objekt, který je navrstvený z lehaného skla a nerezi. Celkový výraz poháru potom připomíná pochodeň, což se ke hře skvěle hodí. Myslím, že touto materiálovou kombinací je trofej opravdu jedinečná a velmi nápadná."

Reklama

Související témata: