Hlavní obsah

North našel náhradu za hvězdného Kjaerbyeho, měl by přijít zkušený Švéd

Kodaň/Praha

Další pohyb mezi špičkou CS:GO. Novou posilou týmu North pro soupisku ve hře Counter-Strike: Global Offensive by se podle nejnovějších informací měl stát sedmadvacetiletý švédský plejer Jonas „Lekr0” Olofsson. Ten by do dánské organizace měl zamířit z celku Ninjas in Pyjamas.

Foto: Sport.cz

Dánský tým CS:GO North by měl posílit švédský plejer Jonas „Lekr0” Olofsson.

Článek

Úspěšný dánský tým North měl v posledních týdnech zřejmě napilno. Nedávno totiž přišel o svou největší hvězdu. Markus "⁠Kjaerbye⁠" Kjaerbye v lednu s organizací prodloužil smlouvu, následně ovšem překvapivě ohlásil, že se jejich cesty rozcházejí. Kjaerbye nakonec zamířil do FaZe Clanu, desátého nejlepšího celku světa.

Dánští vítězové DreamHack Masters ze Stockholmu 2018 North tak před sebou měli nelehký úkol - nahradit svou největší hvězdu. Volba nakonec padla na Jonase „Lekr0" Olofssona. Zkušený Švéd od roku 2018 zářil v mužstvu Ninjas in Pyjamas, v poslední době ale ze startovní pětky vypadl a plnil roli náhradníka.

Podaří se zkušenému Švédovi znovu nakopnout kariéru právě u North? Pro Olofssona to podle HLTV.org bude vůbec první působiště mimo svou domovinu. Podle všeho by v novém týmu měl navíc hrát stěžejní roli.

Olofsson se mezi profesionály objevil poprvé v roce 2014. Za tu doby si v turnajích za svá umístění vydělal přibližně 440 tisíc dolarů (téměř 10 milionů korun).

Reklama

Související témata: