Hlavní obsah

Russell slaví ve virtuální F1 hattrick, vyhrál i GP Ázerbájdžánu

Praha
Aktualizováno

Předposlední díl seriálu virtuální formule 1 se odehrál v neděli večer a profesionální jezdci i přizvané sportovní celebrity si to na dálku rozdali při Velké ceně Ázerbájdžánu. A zatímco stáj Williams bojuje v reálném světě o přežití, její pilot George Russell ve virtuální F1 září a připsal si už třetí triumf v řadě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Russell potřetí v řadě ovládl virtuální F1Video: sntv

 
Článek

V nedělním závodu se představilo celkem osm profijezdců z formule 1 Antonio Giovinazzi, Charles Leclerc, Lando Norris, Alex Albon, Nicholas Latifi, George Russell a poprvé do startovního pole naskočili také Sergio Pérez a Pierre Gasly.

I podnik na virtuálním okruhu v Baku nabídl atraktivní podívanou, o které si diváci tradiční F1 mohou často nechat jen zdát. Za vše hovoří třeba manévr Leclerca, který si v technické sekci u hradu dovolil manévr ve stylu gangsterské honičky.

Russell využil ideálního postavení na startu a od prvních chvil šel vítěznému hattricku naproti. Vedení v závěru uhájil před dotírajícím Albonem a třetí příčku obsadil Esteban Gutierrez.

Největší sportovní hvězda mimo svět F1, která se postavila na start byl jednoznačně brankář Realu Madrid Thibaut Courtois, pro kterého byla ázerbájdžánská Velká cena už jeho čtvrtou účastí v seriálu.

Soupeřem z fotbalového prostředí byl belgickému brankáři gólman AC Milán Gianluigi Donnarumma, dále někdejší šampion Rallye Dakar Matthias Walkner nebo esportový profesionál Jimmy Broadbent.

V Baku se v neděli měla jet skutečná Velká cena F1, ale mistrovství světa dosud kvůli pandemii koronaviru nezačalo. Teprve v tomto týdnu byl zveřejněn nouzový kalendář prozatím s osmi evropskými závody a tím prvním bude 5. července Velká cena Rakouska.

Reklama