Hlavní obsah

Itálie - Srbsko 3:1Virtuální mistrovství Evropy ve fotbale vyhrála Itálie

Virtuální mistrovství Evropy ve fotbale ovládla Itálie. Ve finále šampionátu eEURO 2020 zvítězil tým kapitána Nicoly Lilla nad Srbskem 3:1 a získal prémii 40 000 eur (přes milion korun). Čeští hráči mezi šestnáct účastníků závěrečného turnaje nepostoupili z kvalifikace.

Foto: Playzone.cz

Ilustrační foto

Článek

Virtuální evropský šampionát se hrál ve videohře Pro Evolution Soccer, jež je dlouholetým konkurentem série FIFA, na konzoli PlayStation 4. Zápasy bylo možné sledovat na YouTube.

Do kvalifikace, která se hrála od března, se zapojili zástupci všech 55 členských svazů UEFA. Esportoví hráči z Česka neprošli z kvalifikační skupiny s Kyprem, Belgií, Chorvatskem, Arménií a Francií. Krajané úřadujících mistrů světa ve fotbale došli až do semifinále, v němž podlehli Italům 0:2. Srbové porazili v druhém semifinále Rumuny 2:1.

Squadra azzurra bude moct navázat na úspěch esportových hráčů až příští rok, neboť evropský šampionát ve fotbale byl kvůli pandemii koronaviru o rok odložen. Na ME, které se bude hrát za účasti 24 týmů, budou i čeští fotbalisté.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.