Hlavní obsah

Vybojuje český tým slavný Major? S přechodem na CS2 se šance zvyšuje, míní komentátor Mishek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horkým tématem posledních dní ve světě esportu je změna v souvislosti s legendárním titulem Counter-Strike. Oficiální release CS2 ještě oznámen nebyl, host pořadu Fragger Michal „Mishek“ Kabele si ho ale mohl vyzkoušet v rámci předběžného přístupu. „Kdo miloval jedna šestku, určitě si zamiluje i CS2,“ říká. Pořad Fragger vychází každý čtvrtek na serveru Novinky.cz.

Nový pořad o esportu FRAGGER vychází každý čtvrtek na serveru Novinky.czVideo: Novinky

 
Článek

V poslední době je horkým tématem změna v souvislosti s legendárním titulem Counter Strike, který už brzy přejde na verzi CS2. „Velmi mile mě překvapilo, jakým směrem se Valve (vývojář hry pozn. red.) vydalo. Čekal jsem, že půjde jen o grafický update. Oni se ale pustili do změny mechanik a upravili některé zásadní věci,“ říká Kabele.

Přesto vývojáři novou verzi postavili na tom, co léta fungovalo. „Nedá se říct, že by to byla úplně nová hra, zároveň to nejde vnímat jen jako velký update,“ dodává komentátor, který poslední dny věnoval právě hraní CS2 v rámci předběžného přístupu.

Vývojáři nicméně dělají vše možné, aby i novou verzi hry na svých zařízeních rozběhl téměř každý. „Counter-Strike měl vždy velkou výhodu, že sis jej mohl zahrát v podstatě na čemkoliv,“ říká Kabele s tím, že značně vylepšená grafika by mohla přitáhnout pozornost hráčů dalších titulů, jako jsou Fortnite nebo Valorant.

Valve nicméně stále neoznámilo, kdy hra vyjde, což je podle českého komentátora škoda. „Přál bych si, aby hra vyšla co nejdříve, i když ideální načasování už vývojáři podle mě promeškali. Doufám, že do měsíce už všichni přejdeme na novou verzi,“ doufá.

Bude přechod na novou verzi znamenat i větší šanci pro české týmy konečně se probojovat na slavný Major? „Určitě to ty šance nesníží. To už z principu znamená, že ty šance se zvýší. Česko-slovenské týmy budou mít i větší chuť se na ten Major dostat. Do jaké míry je to reálné, je ale jen a pouze v jejich rukách,“ myslí si Kabele alias Mishek.

„Aktuálně si myslím, že jsou tři týmy, které objektivně mají šanci se tam probojovat. Jsou to Sampi, Sinners a Dynamo Eclot. To jsou týmy, které jsou na naší scéně aktuálně o krůček napřed,“ predikuje Kabele.

Jaký vlastně bude první světový šampionát v CS2? Mají dnešní děti spíše chuť stát se profesionálními hráči než slavnými fotbalisty? Řeč přišla i na podvodné praktiky ve hrách. Celý díl si pusťte ZDE.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.