Hlavní obsah

Žádná legrace, rivalové verbují na derby skutečné profíky

Aktualizováno

Část hobíků už je známa. Dalšími aktéry virtuálního derby budou profesionální esportoví hráči Jan 'The Johny' Hradil za Spartu a Štěpán Riijk Sobocki za Slavii. Nesmiřitelní rivalové doufají, že překonají historicky nejvyšší návštěvu 50 105 diváků na derby v roce 1965. Výtěžek poputuje zdravotním sestřičkám. Derby nebude jen symbolické, 10. května dojde na zápasy ve FIFA 20.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie a Sparty se zdraví před derby.

Článek

Pomalu odkrývají karty. Zatím bylo jasné, že za Spartu do virtuálního derby nastoupí Adam Karabec, Adam Hložek, Jiří Kladrubský a herec David Novotný. Za Slavii pak Lukáš Provod, Petar Musa, Alex Král a herec Vojtěch Kotek.

Teď přišli na řadu esportoví profíci. Jan 'The Johny' Hradil v rudém a Štěpán Riijk Sobocki v sešívaném dresu.

"Těším se moc, už jen proto, že se mnou v týmu budou i další sparťani. O to zajímavější to bude. Je to první derby ve FIFA, i pro nás něco úplně nového," říká na klubovém webu Hradil, hráč týmu Sparta eSports.

Riijk patří k absolutní české špičce

„Nebude to poprvé, kdy obléknu sešívaný dres. Za Slavii jsem hrál už v e:lize. Teď to sice bude v trochu jiném formátu, ale když jsem zjistil, že Slavia hledá další hráče pro virtuální derby, byl jsem rád, že můžu takhle pomoct," těší se i Sobocki z týmu Entropiq.

„Jsme rádi, že RIIJK pro tak prestižní zápas opět navlékne sešívaný dres. Rádi bychom poděkovali jak jemu, že si na virtuální derby našel čas, tak týmu Entropiq, který ho pro naši akci uvolnil," kvituje Michal Býček, ředitel komunikace Slavie.

Riijk je jedním z absolutně nejlepších českých hráčů. "Ve FIFA je možné všechno. Slavia bude mít skvělé hráče, pokud budu opravdu nasazený na Riijka, tak asi nebudu favorit. Ale udělám maximum, abych pro Spartu urval bod," ujišťuje The Johny.

Jména dalších aktérů budou zveřejněna v dalších dnech.

Reklama

Související témata: