Hlavní obsah

Zařadí se český hráč mezi legendy? Brázda se popere o třetí titul evropského šampiona v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařadí se Marek „Humanoid“ Brázda mezi legendy světově nejpopulárnější esportové hry League of Legends? To se fanoušci dozví již v sobotu a neděli, kdy se uskuteční finálová část jarního splitu oficiálního evropského mistrovství LEC. Brázda může v případě úspěchu potřetí v řadě získat titul mistra Evropy. V cestě za tímto jedinečným úspěchem mu v dějišti šampionátu v Berlíně stojí už jen dva týmy.

Foto: @LolEsports

Marek „Humanoid“ Brázda se může stát trojnásobným evropským šampionem.

Článek

Český plejer Brázda může dosáhnout historického úspěchu. V loňském roce dokázal v barvách MAD Lions ovládnout oba splity LEC. Pokud by se mu to o víkendu podařilo potřetí v řadě, tentokráte v barvách celku Fnatic, stal by se jedním z nejúspěšnějších evropských hráčů Lol.

Kariéra Brázdy, známého pod přezdívkou Humanoid, začala v roce 2015, kdy se jako mladý talent zařadil do sestavy organizace Dark Tigers. Tam ale dlouho nevydržel a postupně se přesunul do týmu eSuba, který je historicky nejúspěšnější českou organizací ve hře League of Legends.

Následovaly první zkušenosti v zahraničních týmech. Nakonec Humanoid zakotvil v týmu Splyce, který si pod svá křídla později vzala španělská organizace MAD Lions. V roce 2019 se jeho týmovým kolegou stal další Čech, Matyáš „Carzzy" Orság. Spolu v loňském roce dokázali v barvách MAD Lions dvakrát evropský šampionát opanovat.

Foto: @LolEsports

Marek „Humanoid“ Brázda v akci.

Letos se cesty obou Čechů rozdělily. Carzzy se rozhodl přijmout nabídku francouzského velkoklubu Team Vitality. Supertým, který na startu aktuální sezony od investorů získal 50 milionů eur (více než 1 miliardu korun), už ale v jarní části LEC nepokračuje, neboť nestačil na G2.

Brána za třetím titulem v řadě se otevírá, Humanoidovi stačí porazit G2 a ve finále na něj čeká vítěz základní části LEC, tým Rogue. Zápasy evropského mistrovství můžete sledovat zde.

LEC
Sobota
17:00 Fnatic - G2
Neděle
17:00 Rogue - Fnatic/G2

Reklama

Související témata: