Hlavní obsah

Běda mužům, kterým žena vládne? Kdepak, české světové rekordmance přišla i gratulace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uppsala

Český florbal má novou vládkyni, alespoň co se týče počtu odehraných zápasů. Čtvrtfinálovým duelem s Dánskem naskočila Hana Koníčková už do 133. utkání v reprezentačním dresu, víc jich nemá žádná žena na světě, jen Švýcarka Tanja Stellaová je na tom stejně. Ženskou jedničkou v Česku už Koníčková byla delší dobu, nyní o jeden zápis překonala i bilanci bývalé opory mužské reprezentace Tomáše Sladkého.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Hana Koníčková z a Anne Sofie Thaarupová z Dánska ve čtvrtfinále mistrovství světa.

Článek

Uppsala (od našeho zpravodaje) - „Těch zápasů je opravdu hodně, moc si toho cením a jsem ráda, že ten rekordní byl vítězný,“ oddechla si po bitvě s Dánkami. A že by platilo rčení ze Starých pověstí českých, že běda mužům, kterým žena vládne? Sladký to tak rozhodne nevnímal a prostřednictvím sociálních sítí nahrál Koníčkové vzkaz.

„Gratuluju k překonání mého zaprášeného rekordu v počtu represtartů, tu placku si konečně zasloužíte,“ vzkázal ze švýcarského Churu, kde nyní trénuje. „Podle sluníčka a hor je vidět, že to natáčel tam. My se známe, moc mu děkuju,“ reagovala Koníčková, která působí ve švýcarském Winterthuru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

Ke své bilanci přidá 29letá florbalistka již jen dva zápasy, semifinále a duel o bronz či v ideálním případě finále. Už před šampionátem v Uppsale vyhlásila, že bude jejím posledním reprezentačním turnajem v kariéře.

„Během covidové pauzy jsem měla čas nad tím přemýšlet a s přibývajícím věkem není snadné hraní skloubit s prací, jednou bych ráda i rodinu,“ popisovala svoje rozhodování Koníčková, která ve Švýcarsku působí jako trenérka mládeže a učitelka tělocviku.

Podobu vysněného loučení s národním týmem není složité uhádnout. „Jestli to bude medaile a odjedeme se vztyčenou hlavou, tak to bude ten nejlepší konec,“ přeje si jedna ze tří pamětnic zatím jediné české medaile z mistrovství světa v aktuálním kádru

Na klubové úrovni ale účastnice šesti světových šampionátů ještě o své budoucnosti jasno nemá. „I když mi byla v Red Ants nabídnuta dlouhodobější smlouva, vždycky podepisuju jen na rok, pak se budeme bavit dál,“ plánuje Koníčková, která má kromě české a švýcarské ligy zkušenosti i z finské nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: