Hlavní obsah

Bilance s nejlepšími? Strašně nás štve, přiznal Ondrušek. Mrzelo ho, že nemohl pomoct víc

Riga

Osm gólů za šest zápasů nasázel na florbalovém mistrovství světa útočník Tom Ondrušek. Dobrý pocit z odvedené práce mu ale přebíjelo zklamání ze čtvrtého místa, na které český tým odsoudily porážky v semifinále s Finskem a v boji o čtvrté místo se Švýcarskem.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Útočník florbalové reprezentace Tom Ondrušek.

Článek

Kdy jste ztratili divoký zápas se Švýcary?

Možná hned na začátku, kdy jsme byli o parník lepší, přesto byl stav 2:2 po první třetině. Tam byl první problém v zápase, měli jsme vést minimálně o dva tři góly. Postupem času jsme malinko slábli, ale šance jsme si vytvářeli. Do útoku to bylo dobré, ale do obrany jsme udělali pár chyb, nebyli jsme úplně důslední.

Ke konci jste slábli proto, že chyběly síly po sobotní dramatické bitvě s Finskem?

To si nemyslím. Šlapali jsme do toho, ale oni hráli chytře s balonkem. Měli jsme šance vyrovnat, ale souvislý tlak jsme si nevytvořili, protože když oni měli balonek, tak ho kontrolovali.

Přesto jste ještě stáhli na rozdíl jediného gólu.

Věřili jsme do poslední sekundy, že to můžeme otočit, protože v sobotu jsme zápas také dokázali vyrovnat. Strašně moc jsme tu medaili chtěli, protože jsme věděli, že si to fanoušci i celý český florbal zaslouží. Ale nevyšlo to.

Čtvrté místo berete jako neúspěch?

My to hodnotíme jako neúspěch. Samozřejmě víme, že jsme dva roky neporazili žádného silného soupeře, to si uvědomujeme všichni. Když to řeknu slušně, tak nás to strašně moc štve. Přitom nám chyběl malý kousíček, abychom hráli zápas o zlato na mistrovství světa, ale o 24 hodin později jsme čtvrtí…

O čem vypovídá, že jste dva roky ani jednou neporazili Švédsko, Finsko ani Švýcarsko?

Tady na turnaji nám je jedno, co bylo před dvěma lety, ale když se ohlédnu za celým tím cyklem, tak těžko říct, čím to je. Odehráli jsme spoustu zápasů, některé měly dobrý průběh, některé špatný. Ale musím říct, že jsme se na mistrovství připravili dobře, myslím, že jsme tu odváděli perfektní výkony. Akorát náš vrchol na turnaji byl v sobotu, to jsme hráli top florbal. V neděli to nějakým způsobem nevyšlo.

Ze svého pohledu jste asi odehrál povedený turnaj, střelecky jste se prosadil skoro v každém zápase.

Já se cítil výborně. Ani jsem nebyl nějak unavený. Prostě jsem cítil, že týmu můžu gólově pomoct a myslím, že jsem skoro každý zápas pomáhal. Věděl jsem, že se ode mě góly čekat budou a to jsem do určité míry splnil. Škoda, že teď ve třetí třetině už jsem neměl možnost nějakým způsobem pomoct…

Šampionát za dva roky v Česku bude ještě větší motivací pro všechny hráče?

Já věřím, že jo. A doufám, že se některé věci změní a budeme do toho šlapat, abychom na domácím mistrovství byli pokud možno neporazitelná zeď.

Co by se podle vás mělo změnit?

Ne, o tom se nechci bavit, to jsou interní věci. Omlouvám se, to nechci řešit.

Reklama