Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 6:3Čeští florbalisté podruhé v přípravě porazili Švýcary, dva góly dal Tomáš Hanák

Čeští florbalisté vyhráli i druhý přípravný zápas v Hradci Králové nad Švýcarskem, tentokrát 6:3. Dvěma brankami k tomu přispěl útočník Tomáš Hanák. Svěřenci trenéra Jaroslava Berky navázali na páteční vítězství 5:3, při kterém se rozloučili s reprezentační kariérou útočník Tom Ondrušek a brankář Martin Beneš.

Foto: Český florbal/Barbora Reichová

Ilustrační foto.

Článek

Už po 99 sekundách otevřel skóre Matěj Havlas. V 8. minutě se Češi radovali znovu a premiérovou branku si v druhém reprezentačním utkání připsal Hanák. Ještě v první třetině snížil Matteo Nico Steiner.

Krátce po polovině utkání se trefil i v druhém reprezentačním startu nejlepší střelec superligy Jakub Buršík. V 36. minutě využil přesilovou hru při vyloučení Noaha Siegenthalera Hanák a zvýšil na 4:1. V závěru druhé části inkasoval podruhé Lukáš Bauer, jehož překonal Noël Amos Seiler.

Po 112 sekundách závěrečného dějství vrátil Berkovu výběru tříbrankový náskok Martin Kisugite. Ve 44. minutě zkorigovali Švýcaři stav při trestu kapitána Ondřeje Němečka díky Levinu Conradovi, ale za 51 sekund odpověděl Martin Tokoš.

Přípravný zápas florbalistů v Hradci Králové:
Česko - Švýcarsko 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Havlas (Langer), 8. T. Hanák (Langer), 32. Buršík (F. Forman), 36. T. Hanák (Havlas), 42. Kisugite (Buršík), 45. Tokoš (Šindler) - 16. Steiner (Ziehli), 39. Seiler (Laubscher), 44. Conrad (Bürki). Rozhodčí: Furmánek, Šolc (oba ČR). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 407.

Reklama