Hlavní obsah

Díky Ostravo, loučili se florbalisté. Do Stodolní ale nesměli

OSTRAVA

Euforická nálada zaplavila po posledním utkání českých florbalistů v základní skupině na mistrovství světa ostravskou ČEZ Arénu. Přes čtyři tisícovky diváků ve středu vyprovodily hráče před cestou na semifinále do Prahy dlouhým potleskem, který byl odměnou za dvanáctigólovou show proti Itálii. „Takovou atmosféru nikdo nečekal,“ vyprávěl obránce Štěpán Slaný, který si odbyl na šampionátu premiéru.

Článek

Slaný navíc přispěl ke kanonádě premiérovým reprezentačním gólem a zpříjemnil si tak své první utkání na MS. K týmu se přidal teprve v pondělí jako náhradník za zraněného beka Pavla Bruse. „Je to zvláštní pocit dostat se do týmu na úkor zraněného kamaráda. Utkání jsem si ale užil. Měl jsem štěstí, že se mnou hrál Petr Novotný. Už před třetinou jsme se domluvili, že mi nahraje na gól. Dostal jsem to přímo na lopatu, nebyl problém uklidit míček do branky,“ poděkoval na dálku svému spoluhráči.

Na zraněného kamaráda si vzpomněl také Tomáš Sladký. Když ve 14. minutě vstřelil čtvrtý gól, přetáhl přes hlavu dres a odhalil divákům další trikot s Brusovým číslem a jmenovkou. „Pavel byl s námi až do dneška, chtěl jsem mu udělat radost. Dnes ráno jsem mu ukradl dres z tašky,“ líčil se smíchem dvaadvacetiletý útočník švýcarského Willer-Ersigenu.

Florbalisté se i napočtrvté dočkali mohutné divácké přízně, do ČEZ Arény zavítalo přes čtyři tisíce diváků. „Bylo to loučení podle představ. Atmosféra mile překvapila, užili jsme si to do posledních vteřin,“ přitakával Sladký. „Nikdo takovou podporu nečekal. Celý týden byl výjimečný,“ dodal Slaný. Diváci po skončení zápasu florbalisty vyprovázeli dlouhým potleskem a atmosféra v hale připomínala spíše pozdější fázi turnaje. Hráči pozdravili ochozy nápisem Děkujeme Ostravo! složeným z narychlo sehnaných tabulí.

To však ještě nevěděli, že z původně plánovaného volného večera nebude nic. „Do Ostravy je to přece jen daleko a proto jsme se nakonec rozhodli, že hráče ven nepustíme. V penziónu v Polance budeme mít speciální večeři, povolíme jedno dvě piva a chvíli posedíme. Nebudeme hráče zahánět do postelí, ale ven nebudou moci,“ uvedl kouč Skružný.

Reklama

Související témata: