Hlavní obsah

Dokonalá sezona a zápis do české historie. Zlatý střelec o gólu nevěděl, kapitán brečel radostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Choreo střešovického kotle na úvod florbalového superfinále vysílalo jasný vzkaz: „treble loading“ a tři vyobrazené trofeje. Dvě už měl Tatran v kapse: poprvé v české historii Pohár mistrů a domácí pohár. Zbýval mistrovský titul. A i ten před rekordními 13 451 diváky bouřlivě slavili Pražané. Však to bylo proti Mladé Boleslavi pořádné drama!

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Hanák, autor zlaté střešovické trefy.

Článek

Den po nekonečné bitvě hokejistů Sparty s Třincem zažívala O2 arena další nervy drásající souboj, který za stavu 4:4 nerozsoudilo ani 60 minut. Cinkaly tyče, brankáři se předháněli v parádních zákrocích při vyložených šancích. A pak rozhodla o 18. titulu Tatranu nenápadná střela z nouze Tomáše Hanáka, která propadla pod rukou Lukáše Bauera.

Nešťastný gólman dlouho klečel v brankovišti, autor vítězné branky netušil, že právě ukončil sezonu. „Já nevěděl, že jsem dal gól, chtěl jsem běžet k bráně, ale pak jsem viděl Benyho, jak běží ke kotli, tak mi to došlo. A byl to zážitek, slavit před tolika lidmi,“ inspiroval se euforií kapitána Marka Beneše.

„Nevím, jestli jsem byl někdy tak šťastný. Treble to umocnil, brečel jsem radostí, neskutečný pocit,“ přiznal tahoun Tatranu Beneš.

„Měli jsme v hlavě, že když to zvládneme, budeme mít treble, který dosud v Česku nikdo nezískal. Byla to dokonalá sezona,“ věděl Hanák, jenž po příchodu do Tatranu z Black Angels před dvěma lety sbírá samé trofeje.

„Je to skvělé. Tatran má tři silné lajny, já zapadl do té první, snad to bude pokračovat,“ hlásilo střešovické štístko.

Však i ve finále Poháru mistrů proti švédskému Falunu byl autorem vítězné trefy. A oslavy? V pondělí v osm ráno odlétá tým na dovolenou do Turecka, kterou hráče klub odměnil za historickou sezonu. Takže na letiště rovnou z oslav? „Asi ano,“ smál se Hanák.

Reklama