Hlavní obsah

Druhé Střešovice rozdrtily třetí tým tabulky, nastřílely jedenáct gólů

Praha

Florbalisté druhého Tatranu Střešovice porazili v 8. kole superligy doma třetí FBC Ostrava 11:3 a přiblížili se vedoucím Vítkovicím na šest bodů. Oproti lídrovi mají zápas k dobru. Čtvrtí Bohemians vyhráli nad Českou Lípou 15:6, šesti body za dvě branky a čtyři asistence zazářil útočník Filip Forman.

Foto: FBSBohemians

Florbalisté Bohemians v superlize vysoko vyhráli

Článek

Tatran se vrátil do hry po přerušení soutěže kvůli vládním opatřením proti šíření nemoci covid-19 poprvé od 10. října, Ostravané už po pauze hráli v pondělí 16. listopadu doma s Vítkovicemi (3:9).

Odpor soupeře zlomil Tatran v druhé polovině druhé části, kdy získal náskok 6:3 a v závěrečné části přidal pět branek. Dvěma góly a stejným počtem asistencí se na vítězství podílel Ondřej Němeček, dvě trefy a přihrávku si připsal Matěj Havlas.

Zatímco Česká Lípa v pondělí doma hostila Mladou Boleslav (2:10), Bohemians hráli poprvé od 4. října. Osmnáctiletý Filip Forman potvrdil formu, kterou předváděl při krátkodobém hostování ve švédské nejvyšší soutěži v Kalmarsundu, kde stihl v sedmi zápasech 14 bodů za šest branek a osm asistencí.

Jeho starší bratr Mikuláš si proti České Lípě připsal hattrick a dvě asistence. Pět bodů za čtyři trefy a jednu přihrávku zaznamenal v dresu vítězů i Matěj Pěnička.

Sparta zabrala po dvou porážkách a zdolala Hattrick Brno 5:4. Gólem a dvěma asistencemi k tomu pomohl Mikuláš Krbec, hostům nepomohly ani tři přihrávky Jiřího Juhaňáka. Pražané se dočkali prvního duelu od 10. října, Hattrick měl ještě o šest dní delší pauzu.

Otrokovice sice v pátém utkání sezony dosáhly na první bod, ale v zápase s Libercem promarnily vedení 4:0 a podlehly 5:6 v prodloužení. V čase 64:03 rozhodl Tomáš Dlesk. Oba celky se vrátily do hry po sedmitýdenní pauze.

Black Angels, kteří před šesti dny v dohrávce 7. kola podlehli na hřišti Chodova (6:8), tentokrát uspěli v dalším pražském derby na hřišti Sokola Královské Vinohrady po výsledku 6:5, přestože prohrávali už 2:5. Pro domácí to byl první zápas od 28. září.

Livesport superliga florbalistů - 8. kolo:
Sparta Praha - Hattrick Brno 5:4 (1:0, 4:1, 0:3)
TJ Sokol Královské Vinohrady - Black Angels 5:6 (1:1, 2:1, 2:4)
Panthers Otrokovice - FBC Liberec 5:6 v prodl. (4:0, 1:3, 0:2 - 0:1)
Tatran Střešovice - FBC Ostrava 11:3 (2:2, 4:1, 5:0)
FBŠ Bohemians - FBC Česká Lípa 15:6 (5:2, 4:2, 6:2)

Reklama