Hlavní obsah

Florbal jde opačnou cestou než hokej. Skončil i druhý zahraniční kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco hokej se vydal cestou zahraničního kouče u reprezentačního týmu, florbal tento model opouští. Poté, co u mužů skončil se světovým bronzem na krku finský trenér Petri Kettunen, jehož vystřídal Jaroslav Berka, nepovede ženský výběr švýcarský kouč Sascha Rhyner. Nahradí ho současný trenér florbalistek Chodova Lukáš Procházka.

Foto: Český florbal

Nový kouč českých florbalistek Lukáš Procházka.

Článek

Rhyner jako hlavní kouč vedl tým na dvou světových šampionátech, když v roce 2019 v Neuchatelu byl u semifinálového kolapsu českého výběru a ztraceného pětigólového vedení proti Švýcarsku, medailovým happyendem neskončil ani prosincový turnaj ve švédské Uppsale.

„Po aktuálním šampionátu, který byl nejen bez medaile, ale především výkonnostně nepovedený, jsme se rozhodli s ním smlouvu neprodloužit,“ uvedl šéf reprezentační komise Václav Culka.

Nový kouč reprezentace florbalistek Lukáš Procházka.Video: Český florbal

Nový kouč Procházka má na kontě jako hráč start na světovém šampionátu v Norsku před 22 lety, teď má za úkol připravit ženskou reprezentaci na šampionát v Singapuru příští rok.

„Vést reprezentaci je splněný sen. V posledních zhruba deseti letech jsem tuto možnost několikrát řešil, ale profesní vytížení mi to neumožňovalo. Teď jsem viděl, že je možnost si svůj profesní i florbalový život přenastavit, a jsem rád, že to klaplo,“ uvedl 44letý Procházka, který plánuje souběžně s reprezentací dál pracovat pro tým Chodova.

„Myslím, že i vzhledem k reprezentaci potřebuji nějaké další florbalové vytížení, a vím, že by mi chyběl denní kontakt s tréninkovým procesem a sportovní přípravou," vysvětlil ne zcela obvyklý model u seniorské reprezentace.

Reklama