Hlavní obsah

ČR - Švédsko 2:3Florbalisté ve Švýcarsku na úvod podlehli

Lausanne

Čeští florbalisté podlehli při vstupu do turnaje Euro Floorball Tour v Lausanne Švédsku 2:3. Svěřenci trenéra Radima Cepka nad úřadujícími mistry světa dvakrát vedli, ale Švédové výsledek otočili. V 55. minutě rozhodl útočník Alexander Galante Carlström. Druhý zápas čeká český tým v sobotu od 15:00 proti Finsku.

Článek

Poprvé šli Češi proti vítězům osmi z dosavadních deseti světových šampionátů do vedení v 76. vteřině utkání, kdy se trefil krajánek ze švédského Dalenu Suchánek. V 16. minutě vyrovnal Gustafsson a skóre se pak dlouho nezměnilo, přestože Cepkův tým hrál dvě přesilovky a Švédové jednu.

Ve 48. minutě ale vrátil českému výběru vedení po přihrávce debutanta Němečka Natov. Češi v dosavadních 38 vzájemných zápasech uhráli jedinou výhru a jedinou remízu a bilanci nevylepšili. Hned za minutu totiž smazal ztrátu Stenberg a nakonec rozhodl Galante Carlström.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Lausanne:
ČR - Švédsko 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Suchánek, 48. Natov (Němeček) - 16. Gustafsson (Eriksson), 49. Stenberg (Galante Carlström), 55. Galante Carlström. Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 1053.
Švýcarsko - Finsko 4:5 po sam. nájezdech (1:0, 2:2, 1:2 - 0:0).

Reklama