Hlavní obsah

Florbalová extraliga žen dostala výjimku na restart

Praha

Florbalová extraliga žen se může po udělení výjimky od ministerstva zdravotnictví znovu hrát. O přesném termínu restartu soutěže bude v úterý jednat Komise elitního florbalu a medializace (KEFAM). Uvedl to oficiální web Českého florbalu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"Během pondělního odpoledne dostal Český florbal informaci o schválení žádosti o výjimku pro pokračování extraligy žen. Kladné stanovisko dostal ČF od Ministerstva zdravotnictví ČR. Ke schválení přispělo doporučující stanovisko Národní sportovní agentury," uvedl web.

Soutěž se naposledy hrála 11. října předtím, než začal platil při vládních opatřeních proti šíření koronaviru i pro profesionální soutěže zákaz tréninku ve vnitřních prostorech. Mužská florbalová superliga byla obnovena už 16. listopadu.

Nejvyšší soutěž žen má zatím za sebou pět z naplánovaných 22 kol základní části. Superliga mužů se hraje nyní s pravidelným konáním víkendových dvoukol. Platí nutnost testování před utkáním s platností testů 48 hodin.

Vláda 2. listopadu povolila obnovení profesionálních soutěží ve zvláštním režimu s pravidelným testováním hráčů. Po schválení začaly fotbal a hokej, následně dostaly zelenou nejvyšší soutěže mužů i žen v basketbalu, volejbalu a házené, a v novém roce se znovu rozběhla také soutěž futsalistů.

Reklama

Související témata: