Hlavní obsah

Florbalový útočník Langer přestoupil ze Střešovic do švédského Kalmarsundu

Praha

Florbalový útočník Filip Langer opouští Střešovice a bude působit ve švédském klubu FBC Kalmarsund. Devatenáctiletý odchovanec Tatranu a juniorský mistr světa z roku 2019 uzavřel v novém působišti dvouletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští florbalisté (zleva) Martin Pražan, Filip Langer, Adam Delong a Jiří Bauer oslavují gól na 1:1 během utkání proti Švýcarsku v základní skupině MS.

Článek

Langer si už švédskou soutěž vyzkoušel, a to v době, kdy kvůli omezení věku nemohl nastupovat v domácí superlize. V 16 letech hrál i na domácím mistrovství světa v Praze. "Mám pocit, že Kalmarsund je nejlepší volbou pro můj florbalový rozvoj. Měl bych dostat velký prostor i důležitou týmovou roli," uvedl v tiskové zprávě.

"Sympatický je mi i styl vedení klubu a nastavení práce. Kalmarsund je v SSL krátce, ale už nyní bojuje o nejvyšší příčky, a to s hráči, kteří vybojovali postup," uvedl Langer. Může se těšit na spolupráci s Kimem Nilssonem, aktuálně úřadujícím nejlepším florbalistou světa.

Foto: archiv Filip Langer

Český florbalový talent Filip Langer se může pyšnit titulem juniorského mistra světa.

"Filip je navzdory svému mládí výrazná osobnost a věřím, že díky jeho práci na hřišti dostane ještě lepší prostor Kim Nilsson," řekl sportovní ředitel švédského klubu Patrik Klockare Bäck. "Sledoval jsem Filipa v průběhu posledních sezon, a když nyní nastal čas udělat další krok v jeho kariéře, tak jsme rádi, že si jako své další působiště vybral právě FBC Kalmarsund," dodal Bäck.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Česká střídačka, zleva Marek Beneš, Josef Rýpar a Filip Langer sleduje semifinále MS s Finy.

S českými krajánky má dobré zkušenosti. Brankář Jan Binder pomáhal v roce 2017 při postupu Kalmarsundu do SSL, loni v jeho dresu stihl pár zápasů útočník Filip Forman a zkušenosti tam sbíral i Jan Malič. "Věříme, že Filip pro nás bude důležitý na cestě k dosažení dalších velkých cílů," dodal Bäck.

Reklama