Hlavní obsah

Opařili deset tisíc diváků, přesto byli Češi smutní. Je to hodně hořké, přiznal Beneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sahali po historickém zápisu, ještě ve druhé třetině se první finálová účast po sedmnácti letech zdála tak blízko. Jenže čeští florbalisté nadějně rozehrané semifinále s finskými obhájci zlata v Helsinkách ztratili, rozhodující gól na 2:3 dostali v poslední minutě.

Foto: Barbora Reichová/Český florbal

Zklamaný Marek Beneš po semifinále světového šampionátu.

Článek

Helsinky (od zvláštního zpravodaje) - Na minulém šampionátu bylo semifinále ve stejném složení jasnou finskou záležitostí, teď Češi statečně vzdorovali do posledních vteřin. Ale efekt byl stejný, opět je z toho zápas „jen“ o bronz. Ten Češi sehrají v sobotu od 13.30 SEČ proti Švýcarsku.

Turnaj se přesunul do Hartwall Areny a konečně dostal parádní kulisu, které se mladý český tým nezalekl. Sázel na kvalitní obranu podpořenou skvělým gólmanem Lukášem Bauerem a hrozil z brejků.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

V 16. minutě vedli Češi 2:0 a desetitisícová kulisa v Hartwall Areně byla opařená. „Hráli jsme sebevědomě. Kdybychom byli zalezlí a jen odpalovali balonky, vůbec nemáme šanci na úspěch,“ vysvětloval Marek Beneš, autor druhé české trefy.

Jenže po přestávce zkušení Finové začali předvádět, proč vyhráli oba poslední šampionáty. Dvě česká zaváhání nemilosrdně ztrestali, naopak na druhé straně už produktivita vázla.

„Kdybychom prohráli 1:6 a nedali šance, tolik to nebolí. Tahle je to hodně hořké,“ litoval Beneš. Drtivou ránu zasadil českému týmu Sami Johansson, v 60. minutě propálil všechno, co mu stálo v cestě.

„Měl jsem před sebou tři lidi a jen cítil, jak mi škrtla o rukáv. Hrozně moc to mrzí,“ litoval gólman Lukáš Bauer, jasná hvězda zápasu. „On je famózní celý turnaj, můžeme mu jen poděkovat, že nás držel ve hře,“ smekl i Beneš.

Reklama

Související témata: