Hlavní obsah

Rekordní kulisa? Florbaloví suveréni touží po návratu na trůn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší návštěva na českém klubovém florbale by se měla při nedělním superfinále přepsat. Dosud přišlo do O2 Areny nejvíc diváků v roce 2016, přesně 12 144. „Už teď je prodáno deset tisíc vstupenek, chceme rekord posunout,“ říká šéf Českého florbalu Daniel Novák.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Zástupci Tatranu Střešovice, vlevo kouč Milan Fridrich, vpravo kapitán Ondřej Němeček.

Článek

V O2 areně se bude hrát poosmé a méně než 10 tisíc diváků přišlo jen poprvé v roce 2012 a o dva roky později.

V akci budou dva naprostí suveréni základní části, kteří se touží vrátit na trůn. Od 14.00 vyzvou Vítkovice v prvním ostravském derby v rámci superfinále obhájkyně z FBC. Ty na své loňské cestě za titulem v semifinále nečekaně smazaly Vítkovice 4:0 na zápasy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 1. SC Tempish Vítkovice (@florbalvitkovice)

„Vyřazení v minulé sezoně nás posunulo herně i celý klub,“ ujišťuje nejproduktivnější hráčka Vítkovic, Polka Dominika Buczeková. Její tým v aktuální sezoně prohrál jediný zápas.

O mužský titul se od 17.00 (také na ČT sport) po devíti letech utká Tatran Střešovice s Vítkovicemi. Pražané jako první zvládli základní část bez ztráty bodu, v semifinále oplatili loňskou prohru v boji o titul Mladé Boleslavi.

„Na to, jak máme mladý tým, zvládal sezonu bez výkyvů,“ cení si kouč Tatranu Milan Fridrich, jenž dosud poslední titul nejúspěšnějšího klubu české historie v roce 2015 zařídil ještě jako hráč.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

„Budeme silnější díky zkušenostem z loňského finále, kdy na nás dolehla tíha okamžiku a nedokázali jsme podat ideální výkon. Letos jsme ale zvládli i sérii s Boleslaví a jsme připraveni,“ věří kapitán Střešovic i reprezentace Ondřej Němeček.

Dopolední program obstará finále středoškolského Subterra Cupu, do kterého se zapojilo 751 týmů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.