Hlavní obsah

Rozpaky po vítězné brance, pak cena pro hvězdu zápasu! Šichtu utnula juniorka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaný postup mezi nejlepší čtyřku světa mají v kapse, ale že by české florbalistky ve čtvrtfinále MS působily suverénním dojmem? To ne, dánského outsidera vyřadily po boji 7:5, rozhodující ránu mu ve švédské Uppsale zasadila dvěma góly 19letá Michaela Kubečková.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Šťastná, ale vítězná. Klíčová trefa Michaely Kubečkové do sítě Dánek.

Článek

Uppsala (od našeho zpravodaje) - Po zápase byla v jednom kole. Od televizního rozhovoru ji volali zpátky na plochu, aby převzala cenu pro nejlepší hráčku utkání. Góly na 5:3 a i vítězným na 6:4 pomohla zlomit odpor houževnatých seveřanek, které se stále držely Češkám na dostřel.

„Ale u svého druhého gólu jsem ani nevěděla, jestli byl regulérní, protože jsem míček pořádně netrefila hokejkou,“ vysvětlovala Kubečková, proč po důležité trefě až provinile krčila rameny.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Útočnice florbalové reprezentace Michaela Kubečková.

„Úplně jsme se nebály o výsledek, většinou jsme měly balonek my. Ale určitě jsme chtěly mít zápas víc pod kontrolou, hloupě jsme ztrácely míčky před naší brankou a špatně střídaly,“ věděla.

Češky vcelku suverénně vyhrály všechny tři zápasy ve skupině včetně duelu se Švýcarskem, největší odpor kladl překvapivě až desátý tým minulého šampionátu. „Dánkám patří za jejich výkon kredit, dělaly nám problémy jejich brejky,“ viděl švýcarský kouč českého výběru Sascha Rhyner.

Těšit ho mohla aspoň první česká proměněná přesilovka na turnaji zásluhou Elišky Krupnové, nejlepší hráčky světa za loňský rok. „Gólů tu moc nedávám, teď přišel ve správný čas. Taky jsem měla až dětinskou radost,“ přiznávala kapitánka týmu.

V sobotním semifinále (od 19.55 na ČT sport) čeká český tým Finsko, pro Kubečkovou to bude možnost odvety za juniorský šampionát. Začátkem září ve stejné hale v Uppsale na cestě za bronzem semifinále se svými vrstevnicemi prohrála. „Motivaci je konečně porazit máme velkou, pro mě jsou hratelnější než Švédky,“ má jasno vítkovická florbalistka.

Reklama

Související témata: