Hlavní obsah

Šikulové s florbalkou. Kdo ovládl penaltové derby Vítkovic s Ostravou?

Po úvodním souboji mezi florbalisty FbŠ Bohemians a Fat Pipe Florbal Chodov nabízí nový seriál Livesport Superliga Penalty Shot Battle další zajímavý souboj. V napínavém derby mezi vítkovickým 1. SC Tempish a ostravským FBC se utkali zkušení hráči. Vítkovický klub patří mezi nejlepší celky české Livesport Superligy, ale jak se říká, derby nemá nikdy favorita. Jak dopadl souboj na severu Moravy? Podívejte se na video níže.

Nájezdové derby Vítkovice - Ostrava v rámci Penalty Shot BattleVideo: Český florbal

 
Článek

Za Vítkovice se jako exekutor představil nejužitečnější hráč minulé sezony Adam Delong, který je také držitelem bronzové medaile z nedávného světového šampionátu mužů v Helsinkách. Branku Vítkovického celku v nájezdovém souboji hájil dvaadvacetiletý Denis Jasiok. Za celek FBC Ostrava se do role střelce a zakončovatele nájezdů vložil kapitán mužstva Dominik Klimscha, který si v letošní sezóně připsal zatím osmnáct kanadských bodů. Záda mu v brance kryl velmi zkušený Jan Binder, který je ostravskou jedničkou a v letošní sezóně odchytal více než tisíc minut.

Další díl Penalty Shot Battlu můžete očekávat opět ve středu 2.2. kdy se mezi sebou utkají mužstva Sparty a Black Angels.

Soutěžní seriál Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle navazuje na první ročník dovednostní soutěže, který se uskutečnil během loňské sezony Livesport Superligy. V něm se utkali vybraní zástupci každého z mužstev nejvyšší tuzemské florbalové soutěže mužů. V letošním ročníku se koncept soutěže pozměnil. Týmy mezi sebou soupeří v atraktivním penaltovém rozstřelu. Z úvodních sedmi kol vzejde celkem sedm postupujících mužstev, které postupují do osmifinále. Mužstva, která nepostoupila z úvodních kol mají ovšem šanci na divokou kartu. Tu mohou získat díky hlasům fanoušků ve speciálním hlasování. To se spustí po odvysílání všech úvodních soubojů, což bude na konci února 2022. Dále bude Penalty Shot Battle pokračovat klasickým systémem „pavouka" až do finále, které určí vítěze.

Reklama

Související témata: