Hlavní obsah

Šílený program završí klíčovou bitvou. Tu medaili strašně chceme, burcují Češky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uppsala

Musejí se rychle oklepat ze semifinálové porážky a další den zaútočit na bronz. Však to české florbalistky už dobře znají, podobný program mají na světových šampionátech pokaždé od roku 2009. Jen jednou ale pro ně finálový víkend končil vítězným zápasem, na svůj historicky druhý bronz zaútočí dnes od 13.00.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Denisa Ratajová si jde pro cenu pro nejlepší českou hráčku semifinále s Finskem.

Článek

Uppsala (od našeho zpravodaje) - Na posledních čtyřech šampionátech skončily české hráčky pokaždé bramborové po porážce o jediný gól. Předloni s Finkami, předtím třikrát se Śvýcarkami. Hráčkám ze země helvétského kříže tak mají co vracet.

Švýcarky zatím v Uppsale nepůsobí v ideální pohodě, v semifinále dokonce schytaly od Švédek debakl 1:14. „Můžou být z toho zápasu psychicky unavené,“ tuší brankářka Jana Christianová, která se při semifinálové prohře s Finskem 4:5 blýskla několika skvostnými zákroky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

Jenže zatímco Češky se o finále tahaly do pozdního sobotního večera, semifinálový osud Švýcarek byl zpečetěn v brzkém odpoledni.

„Ta prohra nás stála hodně sil, Švýcarky mohly nějaké pošetřit. Máme méně času na regeneraci, ale nemyslím, že by to hrálo roli,“ přemítala Christianová, jedna ze tří pamětnic bronzového šampionátu z roku 2011 v aktuálním kádru spolu s kapitánkou Eliškou Krupnovoou a s reprezentací se loučící Hanou Koníčkovou.

„Je pravda, že ten program je šílený, času na přípravu máme málo,“ přitakává Sacha Rhyner, švýcarský trenér v českých službách. Své krajanky pochopitelně dobře zná, ale při množství vzájemných utkání na tom nejsou jeho svěřenkyně o mnoho hůře.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Zadumaný kouč českých florbalistek Sasha Rhyner.

„Víme, co od nich čekat, hráli jsme s nimi před mistrovstvím i ve skupině,“ připomíná úvodní duel šampionátu, který Češky po velmi dobré výkonu vyhrály 5:2.

Teď ale půjde o víc, o světovou medaili. „Bude to spíš tuhý boj než florbal,“ očekává gólmanka Christianová. „Turnaj je pro všechny vyčerpávající, rozhodne spíš hlava a síla než jen taktika,“ myslí si kouč Rhyner.

„Ale když do zápasu o bronz nastoupíme tak, jak jsme hrály s Finkami, tak si medaili odvezeme. Strašně ji chceme, hrajeme tu za sebe, jedna za druhou a pro naše fanoušky,“ burcuje i útočnice Denisa Ratajová.

Reklama

Související témata: