Hlavní obsah

Ukázaly joint a pykají. České reprezentantky za hloupost dostaly hned dva tresty

Mají v kariéře slušně našlápnuto, hrály za juniorskou reprezentaci. Teď ale Veronika Kopecká a Karolína Stůjová musejí na český dres na čas zapomenout. Doplatily na nerozvážnost, kdy na sociálních sítích zveřejnily video s jointem, a suspendoval je klub i florbalová unie.

Foto: archiv Pravo, Právo

Video s jointem se českým florbalistkám vymstilo.

Článek

Stačilo jedenáctisekundové video, které se na chvíli objevilo na síti TikTok. Devatenáctiletá Kopecká a o rok mladší Stůjová v něm pod textem „Náš život se rozpadá, něco tu náladu musí zvednout“ tancují a Kopecká má v ruce joint.

I když na záběrech není vidět, že by ho kouřila, video na jejím profilu vzbudilo ve florbalovém prostředí rozruch. Byť bylo brzy smazáno, už si žilo svým životem a objevilo se i na Facebooku.

V prohlášení pro florbal.cz si dívky své počínání vyčítaly. „Mrzí nás to, jsme si vědomy toho, že to byla hloupost. Momentálně se vše řeší na úrovni oddílu a jsme připraveny nést za to zodpovědnost,“ uvedly.

Sankce na sebe nenechaly dlouho čekat. Jejich oddíl Tatran Střešovice s nimi zahájil disciplinární řízení a do té doby jim pozastavil činnost. Stejný krok přišel i od vedení Českého florbalu.

Obě byly dočasně vyřazeny z reprezentačních kádrů. Kopecká spadá do širšího výběru žen, Stůjová patři do juniorské reprezentace, nejbližší akce se obejdou bez nich.

„Jsme rádi, když reprezentační hráči a hráčky jsou vzory pro mladé florbalisty a florbalistky, avšak podobné chování není v žádném ohledu vhodným příkladem,“ uvedla na webu Český florbal Zuzana Svobodová, ředitelka reprezentačního úseku.

Florbal měl už v minulosti několik „marihuanových“ kauz. Pozitivní test měl reprezentační obránce Marek Deutsch rovněž z Tatranu, který dostal tříměsíční zákaz činnosti, či havířovský Miroslav Kožušník, kterému byl udělen čtrnáctiměsíční distanc.

V případě Kopecké a Stůjové nebylo užití zakázané látky prokázáno, neprovinily se ani během klubové či reprezentační akce, ale vymstila se jim touha prezentovat nezapálený joint na sociálních sítích.

Měly být hráčky za zveřejněné video suspendovány?
Ano, neudělaly dobrou reklamu svému klubu a sportu
16,7 %
Ano, ale stačilo by napomenutí
7,8 %
Ne, nikoho nepoškodily, šlo o mladickou nerozvážnost
75,5 %
Celkem hlasovalo 8286 čtenářů.

Reklama

Související témata: