Hlavní obsah

Z operačního sálu až do Superfinále! Florbalistku Hudákovou zalila euforie

Loni v létě, když musela na druhou operaci achilovky, nemohla florbalistka Paulina Hudáková ani v nejmenším tušit, že na konci sezony právě ona stvrdí zatím největší ženský klubový úspěch FBC Ostrava. Právě její proměněný nájezd v osmé sérii čtvrtého semifinále proti Vítkovicím rozhodl o tom, že Ostravanky poprvé v historii prošly až do extraligového Superfinále.

Foto: Foto: FBC Ostrava

Slovenská florbalistka Paulina Hudáková (č. 99) rozhodujícím nájezdem proti Vítkovicím poslala FBC Ostrava do Superfinále.

Článek

„Trvalo mi několik sekund, než mi došlo, co se vlastně stalo a co jsme s holkami dokázaly. Vůbec neumím popsat první pocity. Vím jen, že mě zaplnila obrovská euforie," přiznává Hudáková. „Dokázaly jsme dvě fantastické věci. Vyřadili jsme našeho největšího soupeře a budeme naprosto zaslouženě hrát o mistrovský titul," zdůrazňuje 24letá hráčka FBC Ostrava.

Ostravanky v úvodním utkání semifinále ukončili 70 zápasů trvající neporazitelnost ligových vítězek z posledních tří let. Navíc Vítkovicím v sérii nedovolily ani jednu výhru (4:2, 1:0, 9:4 a 4:3 v nájezdech) a vrátily jim loňské semifinálové vyřazení 0:4 na zápasy.

„Nebylo překvapením, že si Vítkovice do semifinále zvolily znovu právě nás. Byla to pro nás výzva a věřily jsme, že tentokrát můžeme uspět. Ale tomu, že Vítkovice nevyhrají ani jedno utkání nevěřil snad nikdo z nás," přiznává slovenská florbalistka.

Hned po rozhodujícím nájezdu se na Hudákovou sesypaly spoluhráčky. K oslavám se vzápětí přidali i diváci. „Jsou neuvěřitelní a strašně moc nám pomáhají. Fandí až do poslední sekundy a jsem si jistá, že to během Superfinále všichni pocítí," usmívá se Hudáková.

Zatímco muži FBC Ostrava v minulosti získali devět stříbrných medailí (naposledy v sezoně 2010/2011), ženy téhož oddílu dosáhly největšího úspěchu ziskem dvou bronzových medailích v posledních dvou sezonách.

„Poté, co jsme vyřadili bez ztráty zápasu největšího favorita soutěže máme v Superfinále (v sobotu 9. dubna v pražské 02 Aréně) o motivaci postaráno. Můžu s čistým svědomím tvrdit, že pro zisk titulu udělá každá z nás naprosté maximum, protože je hodně blízko," zdůrazňuje slovenská reprezentantka, která přišla do FBC Ostrava v roce 2017 ze Spišské Nové Vsi společně se sestrou Kristinou.

Možná překvapivě se ale slovenská dvojčata neupsala úspěšnějším Vítkovicím. „Pokud mě paměť neklame, tak jsme variantu hrát za Vítkovice neřešily, přestože FBC tehdy nepatřilo k nejlepším v lize. Osobně jsem chtěla do týmu, který není jasným favoritem a má se kam posouvat herně i charakterově. A v tomhle jsme se nespletly," popisuje Paulina Hudáková.

Do Ostravy se sestry přesunuly po povedeném světovém šampionátu v roce 2017, na kterém Slovensko obsadilo 5. příčku a Paulina byla vybrána do All Stars týmu turnaje. „Mistrovství světa se hrálo u nás na Slovensku a považuju ho za dosavadní vrchol mé kariéry. Teď tam přibyl postup do Superfinále, které patří k velkému vrcholu především z týmového pohledu," svěřuje se Paulina Hudáková.

V Ostravě už jsou obě jako doma, Paulina v klubu kromě hráčských povinností plní i funkci oddílového sekretáře. „Domov je vždy jen jeden a ten budeme mít se sestrou pořád na Slovensku," zdůrazňuje rodačka z dvoutisícové obce Švedlár. „Ale díky podmínkám, přátelům i pracovním povinnostem, které v Ostravě máme, tohle město považujeme za svůj druhý domov zcela určitě," dodává Hudáková.

Reklama

Související témata: