Hlavní obsah

Americká show: Havertz se vykoupil za selhání, Rooney po exhibici s Arsenalem pobavil na tiskovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počkal si na centr, zpracoval si míč na hrudi a levačkou ho napálil do sítě. Když Kai Havertz slavil poslední gól Arsenalu proti výběru hvězd Major League Soccer, byl v jeho gestech i kus satisfakce. Německý záložník se předtím stal nechtěným hitem sociálních sítí, když v dovednostní soutěži před středečním Utkáním hvězd ani jednou neskóroval. „Jsem za něj rád,“ řekl Mikel Arteta, trenér Arsenalu, po pohodové výhře 5:0.

Foto: AP Photo/Alex Brandon

Fotbalisté Arsenalu dokráčeli k pohodové výhře 5:0 v exhibici proti výběru hvězd zámořské Major League Soccer, v popředí se radují Jorginho a Kai Havertz.

Článek

Centr do vápna, střela z voleje a... Nic. Takhle se to opakovalo čtrnáctkrát. Havertz, letní posila Arsenalu za skoro dvě miliardy korun, byl první, kdo se v téhle soutěži nezmohl na jediný gól. Jasně, šlo jen o uvolněnou exhibici před Utkáním hvězd zámořské MLS, přesto to schytal. Hlavně od poťouchlých fanoušků Chelsea, kde hrál před odchodem do Arsenalu.

Havertz ukázal pevné nervy, fórky na internetu s ním nezacloumaly. Byl to on, kdo pátým gólem orámoval středeční show na našlapaném Audi Field, zánovní aréně blízko centra Washingtonu. Navzdory únavnému dusnu přišlo 20 tisíc lidí, většina z nich byli fanoušci Arsenalu.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

„Kai nám svojí kvalitou a výškou přináší něco jiného. Něco, co jsme tu ještě neměli," chválil kouč Arteta. „Zatím hraje ofenzivního záložníka, ale během sezony ho budeme využívat na různých pozicích. Bude pro nás důležitý stejně jako třeba Declan Rice," zmínil Arteta další letní posilu z West Hamu.

Arsenal na jaře prohrál dostihy o anglický titul s Manchesterem City, ovšem ve středu z něj čišela pohoda a hvězdy Major League Soccer ani trochu nešetřil. Pod pět branek se podepsalo pět různých hráčů a vítězství 5:0 bylo pro evropský tým nejvyšší v historii Utkání hvězd MLS. „Skvělý zápas, skvělá atmosféra. Bylo příjemné tady být," vyprávěl Folarin Balogun, útočník Arsenalu.

A Wayne Rooney, kouč nóbl výběru MLS? Když na tiskovce dostal otázku, co si ze svátečního utkání vzal jako trenér, pod kšiltovkou se pobaveně usmál a odpověděl: „Vůbec nic. Škoda, že nebyl čas dělat nějakou taktiku. Prostě jsem poskládal sestavu a doufal jsem, že hráči něco vymyslí. Ovšem kvalitě Arsenalu bylo hodně těžké čelit."

Středeční večer ve Washingtonu byl předkrmem toho, co fotbalovou Ameriku čeká. Už v pátek bude mít velkou premiéru Lionel Messi: sedminásobný vítěz Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu planety poprvé nastoupí za Inter Miami v Ligovém poháru proti mexickému týmu Cruz Azul. „Leo už vyhrál všechno, co se dalo, přesto je pořád hladový," spokojeně poznamenal spolumajitel Interu David Beckham.

Reklama