Hlavní obsah

Ancelotti výhrou nad Chelsea zlomil další rekord. Ještě ale není hotovo, varuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozvednuté obočí, výraz jako u zkušeného hráče pokeru a exkluzivní trenérské dovednosti. Protřelý lišák Carlo Ancelotti slavil mnoho úspěchů i ve své bohaté hráčské kariéře, coby kouč si ale počíná snad ještě lépe. V létě se stal prvním trenérem, který dokázal získat titul v pěti nejlepších evropských ligách, pohodlné vítězství nad Chelsea v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů (2:0) pak bylo jeho již pětatřicátým na lavičce Realu Madrid v milionářské soutěži.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Kouč Realu Carlo Ancelotti (vpravo) se svým protějškem z Chelsea Frankem Lampardem.

Článek

Třiašedesátiletý Ital se tak posunul na první místo historických tabulek před Vincente del Bosqueho, jak je u něj ale zvykem, důležitost velmi solidního náskoku do úterní odvety nepřeceňuje. „Není hotovo. Fotbalu velmi dobře rozumím a hráči moc vědí, že nás na Stamford Bridge čeká těžký zápas," pravil ve svém typickém duchu Ancelotti.

Ač v jeho kamenné tváři byste, jako obvykle, spokojenost hledali marně, výkon svého mužstva ocenil alespoň slovně. „Chelsea po vyloučení zalezla do hodně nízkého bloku, s čímž si bylo obtížné poradit. Vysoký presink v závěru nás stál hodně energie. Odehráli jsme ale dobré utkání, což mě těší," hodnotil Ancelotti průběh duelu a půlhodinovou přesilovku, kterou Bílý balet zužitkoval brankou střídajícího Marca Asensia na 2:0. Ten se ukázal jako skvělý žolík, v okamžiku svého gólu nebyl na trávníku ani tři minuty.

„Trefil to pěkně, ale myslím, že Kepa jeho střelu mohl krýt," hodnotil jeden z klíčových okamžiků střetnutí bývalý útočník Chelsea Chris Sutton.

Předchozí zásah Realu obstaral ten nejpovolanější z nejpovolanějších. Kapitán a úřadující držitel Zlatého míče Karim Benzema předvedl bezchybný výběr místa, když z bezprostřední blízkosti dorazil do sítě zakončení svého parťáka Viníciuse.

„Benzema si na těchto gólech postavil celou kariéru. Podobné situace jsou čistě o předvídání," hodnotil počin francouzského forvarda Sutton. Mimochodem, pro Benzemu šlo o dvacátou branku v Lize mistrů proti týmu z Anglie. Lépe je na tom se sedmadvaceti trefami pouze Lionel Messi.

Povedené představení obhájce titulu na domácí půdě znamená, že v úterním duelu v Londýně bude Real hřát příjemný dvoubrankový polštář. Chelsea, jejíž lavičce bude do konce sezóny v roli dočasného manažera šéfovat klubová legenda Frank Lampard, tak čeká pořádná šichta. „Na Franka mám jen ty nejlepší vzpomínky, byl to fantastický hráč," ocenil Ancelotti svého trenérského protějška, jehož během svého působení v Chelsea (2009-2011) koučoval. „Doufám také, že bude podobně skvělým manažerem. Jen ne v úterý," uzavřel na odlehčené notě Ancelotti.

Reklama