Hlavní obsah

Bez Messiho to nepůjde. Inter Miami prohrál na US Open Cupu s Houstonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Interu Miami bez zraněného Lionela Messiho na druhou trofej v této sezoně nedosáhli. Ve středečním finále US Open Cupu prohráli na svém domácím stadionu ve Fort Lauderdale 1:2 s Houstonem.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Inter Miami forward Lionel Messi celebrates after his goal against the New York Red Bulls during an MLS soccer match at Red Bull Arena, Saturday, Aug. 26, 2023, in Harrison, N.J. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez)

Článek

Messi, který má od reprezentačního srazu svalové potíže, sledoval společně s další zraněnou oporou Jordim Albou utkání pouze z hlediště. „Nedalo se myslet na to, že bychom ho poslali na hřiště alespoň na pár minut, představovalo by to velké riziko,“ řekl argentinský trenér Miami Gerardo Martino o hvězdném krajanovi.

Messi chyběl Interu již ve čtvrtém z posledních pěti zápasů. Po letním příchodu do týmu pomohl Messi 10 góly k triumfu v Leagues Cupu, v němž startují i týmy z mexické ligy. Do konce základní části MLS zbývá Miami odehrát pět zápasů a Martino předpokládá, že se v některém z nich Messi na hřišti objeví. „Rozhodně bude hrát, než bude liga u konce,“ řekl.

Inter je na předposlední 14. pozici tabulky Východní konference a na postup do play off mu schází pět bodů. Oproti některým soupeřům má jedno až dvě utkání k dobru.

Reklama

Související témata: