Hlavní obsah

Bizár v Kladně. Byl uznán gól, jaký svět neviděl. Folprecht se styděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalovými nižšími soutěžemi hýbe další bizarní výrok rozhodčího, Kladno v utkání divize B, tedy čtvrté nejvyšší soutěže, porazilo Štětí 2:1. Vítěznou branku zaznamenali domácí v 88. minutě. Zásadní problém? Míč velmi pravděpodobně nepřešel brankovou čáru. Jelikož tyto zápasy přenáší internetová televize, mohou se fanoušci na tragikomickou situaci podívat.

Foto: Robert Procházka

Ilustrační snímek

Článek

Běžela 88. minuta, když do pokutového území Štětí letěl centr, brankář Václav Čížek míč vyboxoval na velké vápno. Jeden z kladenských hráčů balon poslal směrem k bráně a následně zakončoval bývalý ligový fotbalista Zdeněk Folprecht.

Jeden z hráčů hostí balon směřující do sítě odkopl, podle záběrů jediné kamery velice pravděpodobně ještě před brankovou čárou. Sudí Martin Linhart, který se pohyboval více než dvacet metrů od branky, okamžitě gestem ukázal, že je to gól. Neváhal. Hostům protesty nepomohly.

„Hned mi to rozhodnutí přišlo divný. Ale byl jsem kolmo k bráně, takže stoprocentně jistej jsem si nebyl. Ptal jsem se pak kluků ze Štětí a ti mi říkali, že určitě nebyl. Takže jsem jim řekl, že mě to mrzí a že se za tu výhru stydím. V šatně jsem viděl video a styděl se ještě víc,“ napsal pak na sociální síti X (dříve Twitter) autor gólu nególu Zdeněk Folprecht, který v kariéře prošel Spartou, Žižkovem, Libercem nebo si vyzkoušel angažmá na Kypru.

Na výsledku se ale nic nezměnilo, Kladno je v průběžné tabulce divize B na druhém místě za jasně vedoucím Chomutovem. Štětí je osmé, na Kladno ztrácí dva body.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Real Madrid - Bayern 2 : 1 dohráno
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.