Hlavní obsah

Bizár v mexickém derby! Brankář laserem oslepoval soupeře, vyfasoval tvrdý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslepování fotbalistů pomocí laseru z řad fanoušků je v posledních letech bohužel častým jevem. Ale aby se něčeho podobného dopustil i hráč? V Mexiku už realita. Zkušeného brankáře místního Tigres Nahuela Ignacia Guzmána Palomequea však tento přečin přišel hodně draho a vyfasoval od disciplinární komise mimo jiné stopku hned na 11 zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Nahuel Guzmán při jednom ze zápasů mexické nejvyšší soutěže v dresu Tigres

Článek

Celá záležitost nastala ve vyhroceném derby mexické nejvyšší soutěže mezi domácím Monterrey a Tigres UANL, klání jinak přezdívaném Clásico Regio. Duel skončil smírně 3:3, mnohem více než o celkovém výsledku se po závěrečném hvizdu mluvilo právě o gólmanovi hostů, jenž do zápasu ani nezasáhl. Dlouholetá jednička Tigres od poloviny března laboruje se zraněním, a zápasy tak sleduje z tribuny. I tak ale na sebe dokázal upozornit.

Při utkání se brankář domácích Esteban Andrada potýkal s problémy, že mu někdo mířil laserem přímo do očí. Po zpětném zhlédnutí dostupných kamerových záznamů se objevil překvapivý viník. A jak už asi tušíte, byl to samotný zraněný gólman soupeře, který s malým zařízením operoval z VIP lóže. Záběry z jeho přečinu unikly další den ráno na světlo veřejnosti a začaly se masivně šířit médii a sociálními sítěmi.

Den po zápase přišel Guzmán s veřejnou omluvou. „Jako jsem to již udělal soukromě v souladu s hodnotami klubu, který reprezentuji, chci ještě využít síly sociálních sítí a veřejně se omluvit Estebanovi za to, co jsem provedl poslední noc během prvního poločasu derby,“ vyťukal argentinský brankář na svých sociálních sítích. K omluvě se následně připojil i jeho klub a zdůraznil, že tohle jednání rozhodně nereprezentuje klubové hodnoty.

Disciplinární komise logicky musela na tento přečin tvrdě reagovat. A napálila brankáři dlouhý distanc hned na 11 zápasů, k tomu finanční pokutu a hodiny prospěšných prací. „Je to v korelaci se sankčními regulemi, které máme,“ doplnila disciplinárka ve svém prohlášení. Tigres se proti verdiktu rozhodl neodvolávat, navíc dá hráči pokutu podle interních pravidel. „Klub bude také poskytovat podporu našemu hráči prostřednictvím trenérského a sportovně-psychologického oddělení,“ zmínil mexický celek.

Brankáři však jistě skončila ligová sezona. A jak dlouho bude chybět svému klubu v té nadcházející, to se teprve uvidí. Mexická soutěž totiž po konci základní soutěži vrcholí v play off vyřazovacím systémem. Čím déle se tedy Tigres v osudí udrží, tím časově kratší bude pro Guzmána trest v platnosti.

Reklama

Související témata:
Laser
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.