Hlavní obsah

Bizarní vyloučení na Asijském poháru. Útočník Iráku dostal druhou žlutou za pojídání trávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické osmifinále mezi Irákem a Jordánskem na fotbalovém Asijském poháru zásadně ovlivnil přísný a bizarní verdikt rozhodčího Alírezy Fagháního. S Irákem, za který hrál od 54. minuty záložník Slovácka Merchas Doski, cloumá vztek. Když jeho útočník Aymen Hussein v 76. minutě vstřelil gól na 2:1, oslavil ho zvláštně, předstíral, že jedl trávu. Sudí mu za to dal druhou žlutou kartu a vyloučil ho, Jordánsko v nastaveném čase dvěma brankami utkání otočilo a postoupilo po výhře 3:2.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Aymen Hussein dostal druhou žlutou kartu a zápas pro něj skončil.

Článek

Poražení po vyřazení zuřili, odkazovali na to, že Jordánsko za podobnou oslavu potrestáno nebylo. „Červená karta zápas změnila,“ vydechl španělský trenér Iráčanů Jesús Casas.

Hussein kopíroval juchání hráčů Jordánska, kteří se po první brance na konci půle sesedli do hloučku a imaginárně jedli trávu. Potrestáni nebyli, sedmadvacetiletý útočník Iráku ve druhé půli ano.

„Na velkých turnajích hráči vždy góly oslavují. Rozhodčí je za tohle nemůžou vylučovat. Všichni jsme viděli, že hráči Jordánska slavili úplně stejně a kartu nikdo nedostal,“ zlobil se Casas. „Už jsme ani nemohli udělat změny a posílit defenzivu, protože jsme měli vyčerpána střídání,“ povzdechl si kouč.

Irák tak na šampionátu končí, Jordánsko se ve čtvrtfinále utká s Tádžikistánem.

Reklama