Hlavní obsah

BODLO: Trenéři, ukažte se! Představujeme Fantasy ligu, nejdražší bude Jurečka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad každý fotbalový fanoušek má pro trenéry velkých klubů nespočet rad, co by mohli dělat jinak a lépe. Koho by měli postavit, koho naopak prodat. Teď přichází šance se předvést. S novou sezonou Fortuna ligy startuje na webu Sport.cz oblíbená Fantasy liga. Hru, která se stala celosvětovým fenoménem, představuje v podcastu Bodlo projektový manažer Seznam.cz Libor Zajíček.

Fantasy liga, americký fenomén nově na Sport.czVideo: Sport.cz

 
Článek

„My Češi rozumíme politice, počasí, respiračním chorobám, válečným strategiím a pak sportu a fotbalu. Tohle je skvělá příležitost pro všechny fanoušky, aby se ukázali," říká Zajíček a pro ty, kteří netuší, co Fantasy liga je, popisuje základní informace, na jakém principu je hra založena.

„Jde o to, že s předem připraveným obnosem peněz sestavíte kádr, se kterým jdete sezonou, kolo za kolem. Má to předobraz ve skutečném fotbale. To, co se děje na hřišti, ovlivňuje váš tým. Za herní situace sbíráte body, cílem je jich mít na konci ročníku co nejvíce," vysvětluje jednoduše.

Důležité termíny
Úterý 11.červenceSpuštění Fantasy ligy na Sport.cz
Sobota 22. července13:30 - Deadline pro uložení první sestavy
Sobota 22. července15:00 - Start nového ročníku Fortuna ligy

Důležité je, že na rozdíl od zámořských konceptů bude hra na webu Sport.cz zdarma. Zúčastnil se může kdokoliv, jediná podmínka je mít aktivovaný účet na Seznamu.

Pak už nic nebrání tomu, aby se každý fotbalový nadšenec mohl zapojit. A jak začít? „Mám 90 milionů virtuálních korun a chci složit patnáctičlenný kádr. Základní jedenáctku a čtyři fotbalisty na lavičku," nastiňuje Zajíček, že logicky není možné si zvolit kohokoliv chcete.

Hráči mají různé hodnoty. Nejdražší bude na začátku útočník Slavie a nejlepší střelec minulé sezony Václav Jurečka, jeho cena se vyšplhá na 10,6 milionu. Přes 10 milionů stojí také forvard Sparty Jan Kuchta a další produktivní fotbalisté. „Ale chtěli jsme jít přátelštější cestou, aby hráči nebyli tak drazí a bylo vůbec možné kádr rozumně složit," podotýká Zajíček s tím, že hodnota se bude měnit na základě reálné formy.

Uživatel si sestaví tým na celou sezonu a následně dělá úpravy, jak uzná za vhodné. Není potřeba na každé kolo tvořit nový tým. Sestava se automaticky přenáší dál a odpadá tak hrozba toho, že pokud trenér zapomene, bude mít prázdnou jedenáctku a tím pádem nula bodů. „Teoreticky na začátku sestavíte kádr a už ho nemusíte měnit. Záleží na vás, jak se vám to vyplatí, nebo ne," konstatuje Zajíček.

Foto: Sport.cz

Fantasy liga, americký fenomén nově na Sport.cz

Před každým víkendem vyjdou webu Sport.cz texty či videa, jež budou sloužit jako tipy a doporučení na dané kolo. V jednání je spolupráce s fotbalovými legendami, které budou radit, koho z hráčů prodat, vyměnit, nebo naopak zvolit kapitánem.

Detailní popis všech vychytávek včetně žolíků, role kapitána, neomezených přestupů nebo speciální funkce beton si můžete z úst Libora Zajíčka poslechnout v novém díle podcastu Bodlo.

Foto: Sport.cz

Fantasy liga, od 11. července na Sport.cz

Nejúspěšnější hráči mají možnost získat opravdu zajímavé a hodnotné odměny. Vítězové jednotlivých kol obdrží různé vouchery, nejlepší trenéři za celou sezonu mohou vyhrát například herní počítač, herní konzoli nebo televizi. Kdo nestihne začátek, nemusí zoufat, ve hře bude ještě jedna herní konzole pro vítěze jarní části Fortuna ligy.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.