Hlavní obsah

Brutální útok. Šéfa klubu po prohře zavraždili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přepadení skončilo smrtí! Edgar Páez, prezident kolumbijského klubu Tigres FC, byl zavražděn cestou domů poté, co jeho klub prohrál 2:3 v domácím zápase druhé ligy s Atletico FC. Dceři, která s ním byla ve voze, se nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Kolumbijská policie. Ilustrační foto

Článek

V kolumbijském fotbale není taková záležitost zcela výjimečná. Přepadeno bylo několik šéfů klubů, média často probírají kontakty funkcionářů s mafií.

Incident se stal na jihu Bogoty. „Po zápasu opustili (Páez s dcerou) stadion Techo ve své mazdě. Po chvíli se k nim přiblížili lidé na bílé motorce a zahájili palbu,“ líčil situaci bratr oběti. Podle některých informací byl Páez ještě odvezen do nemocnice, kde zraněním podlehl. Podle jiných zpráv byl mrtev na místě.

Počáteční vyšetřování naznačuje, že majitel klubu může být spojen s nezákonnými aktivitami, což ovšem jeho sourozenec důrazně odmítl. „Jsou to čisté spekulace,“ komentoval náznaky, že byl zapojen do praní špinavých peněz nebo obchodu s drogami.

Páez byl prezidentem Tigres od roku 2016, už před tím byl činný v dalším klubu. Před působením v pozici prezidenta klubu byl detektivem a též vyšetřovatelem úřadu generálního prokurátora.

Vedení Tigres vydalo oficiální stanovisko, ve kterém uvádí, že všichni představitelé klubu jsou zprávou o smrti prezidenta šokováni a doufají, že se policii podaří pachatele odhalit co nejdříve.

Předseda Kolumbijské fotbalové asociace prozradil, že s Edgarem Páezem byli velmi blízcí přátelé a jeho rodině vyjádřil upřímnou soustrast.

Reklama

Související témata: