Hlavní obsah

Stuttgart - Leverkusen 1:1Bayer přišel remízou se Stuttgartem o důležité body v boji o Evropu

Aktualizováno

Fotbalisté Leverkusenu přišli remízou 1:1 ve 32. německé ligy s předposledním Stuttgartem o důležité body v boji o evropské poháry. Obě branky padly v druhém poločase z penalty. K účasti ve skupinové fázi Ligy mistrů se přiblížilo Lipsko, které otočilo domácí zápas s Brémami a díky výhře 2:1 se vrátilo na třetí příčku před Union Berlín.

Foto: Cathrin Mueller, Reuters

Němečtí fotbaloví fanoušci (ilustrační foto)

Článek

Sestupem ohrožený Stuttgart poslal do vedení desátou ligovou trefou v sezoně nejlepší střelec Stuttgartu Guirassy, který do týmu přišel v létě z Rennes. O deset minut později fauloval na druhé straně brankář Bredlow a z pokutového kopu vyrovnal Palacios.

Český útočník Hložek nastoupil až v 87. minutě, jeho Leverkusen klesl na sedmou příčku za Wolfsburg, který je po výhře nad Hoffenheimem na šestém místě zaručujícím postup do předkola Evropské konferenční ligy. Stuttgart ztrácí dvě kola před koncem bod na Schalke na šestnácté barážové pozici a dva body na patnáctou Bochum.

Fotbalistům Lipska se podařilo poprvé překonat Pavlenku v 66. minutě, gól Nkunkua byl ale odvolán kvůli předcházejícímu faulu. O pár minut později bylo pro domácí ještě hůř, jelikož po rychlé akci otevřel skóre hostující Bittencourt. Všechny body ale nakonec zůstaly v Lipsku. V závěru se nejprve prosadil Orbán hlavou a v šesté minutě nastavení po průniku Nkunkua dokonal obrat Szoboszlai.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:
Stuttgart - Leverkusen 1:1 (57. Guirassy z pen. - 70. Palacios z pen.)
Lipsko - Brémy 2:1 (87. Orbán, 90.+6 Szoboszlai - 70. Bittencourt).
Související témata: